کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) در تاریخ ۵ آگوست ۲۰۲۵ بیانیه‌ای جدید منتشر کرد که به توضیح بیشتر در مورد فعالیت‌های استیکینگ مایع در ارزهای دیجیتال پرداخت. این بیانیه به دنبال بیانیه قبلی در ۲۹ می ۲۰۲۵ منتشر شد و هدف آن روشن ساختن شرایط قانونی استیکینگ مایع است که در آن، سپرده‌گذاران به ازای استیک کردن دارایی‌های کریپتویی خود با استفاده از پروتکل‌های شخص ثالث یا سرویس‌دهندگان پروتکلی، توکن‌های رسید استیکینگ (SRT) دریافت می‌کنند.
بیانیه جدید SEC درباره استیکینگ ارزهای دیجیتال

به نقل از وبسایت news.bitcoin

بر اساس بیانیه جدید، SEC تأکید دارد که اگر شرایط دقیقاً رعایت شود، فعالیت‌های استیکینگ مایع به‌طور کلی تحت عنوان فروش اوراق بهادار نمی‌گنجند. این شامل مواردی است که در آن‌ها سرویس‌دهندگان تنها نقش‌های اجرایی و اداری ایفا می‌کنند، هیچ تصمیم‌گیری اختیاری در مورد زمان، میزان یا چگونگی استیکینگ نداشته باشند، و هیچ تضمینی برای سود وجود نداشته باشد.

جزئیات بیشتر بیانیه جدید SEC:

  • موضوعات پوشش داده شده: توکن‌های رسید استیکینگ (SRT) به عنوان رسید، نه قراردادهای سرمایه‌گذاری؛ استیکینگ مایع که در آن ارائه‌دهندگان تنها نقش‌های اجرایی و اداری دارند.

  • موضوعات غیرپوشش داده شده: مدل‌هایی که در آن‌ها ارائه‌دهندگان در مورد زمان، میزان یا چگونگی استیکینگ تصمیم‌گیری می‌کنند یا تضمین سود ارائه می‌دهند.

بیانیه SEC تاکید می‌کند که فعالیت‌های استیکینگ مایع تنها زمانی که دقیقاً مطابق با شرایط خاصی اجرا شوند، از نظر قانونی به‌عنوان اوراق بهادار شناخته نمی‌شوند. این به‌ویژه در زمینه استیکینگ ارزهای دیجیتال بدون دخالت در تصمیمات مدیریتی یا ارائه ضمانت سود کاربرد دارد.
همچنین، برای درک بهتر مفهوم استیکینگ یا سهام گذاری (Staking) چیست؟ و نحوه عملکرد آن، به مقاله‌ای که این فرآیند را به‌طور کامل توضیح می‌دهد مراجعه کنید.
برای آشنایی با بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان، که راه‌های انتخاب مناسب‌ترین صرافی‌ها برای کاربران ایرانی را توضیح می‌دهد، می‌توانید صفحه مربوطه را بررسی کنید.

منبع خبر: وبسایت نیوز بیت کوین