دبیر شورای عالی پیشگیری از پولشویی، هادی خانی، به تازگی هشدار داده که بازار ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت ناشناس و غیرمتمرکز خود به محلی مناسب برای فعالیتهای پولشویی و فرار مالیاتی تبدیل شده است. وی از شناسایی ۳۵۰ فعال این بازار با گردش مالی ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی خبر داده که فاقد پروندههای مالیاتی بودهاند. با توجه به این شرایط، به نظر میرسد که دولت ایران قصد دارد مالیات را از این بازار نوظهورجمعآوری کند.
هادی خانی با اشاره به اقدامات هدفمند مرکز اطلاعات مالی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در حوزههای ارز دیجیتال و بازارهای معاملاتی طلا گفت که برای امنیت کاربران و شفافیت مالی و مقابله با جرایم سایبری، استعدادهای پولشویی در این بازار شناسایی و زیرساختهای بینالمللی ردیابی آنها بررسی شده است.
رئیس مرکز اطلاعات مالی تأکید کرد که تدوین قواعد شناسایی عملیات مشکوک در حوزه ارزهای دیجیتال یکی از گامهای مؤثر این نهاد برای پیشگیری و مقابله با پولشویی در این حوزه است. وی افزود که ۳۵۰ شخص حقیقی با گردش مالی بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان شناسایی شدهاند که به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی خواهند شد.
همچنین، خانی به اقدام مهم دیگری اشاره کرد و آن مسدود کردن حسابهای افراد مظنون به پولشویی در بازارهای ارز دیجیتال بود. براساس اظهارات او، تراکنشهای مشکوک توسط بانک مرکزی ردیابی و شناسایی شده و حسابهای مظنون طبق قانون مسدود و به نهادهای مرتبط گزارش شدهاند.
او به اهمیت ویژه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به موضوع ارزهای دیجیتال اشاره کرد و اضافه کرد که این نهاد نظارتی در سالهای اخیر توجه بیشتری به استفاده از ارزهای دیجیتال داشته و چالشهایی جدی برای کشورها ایجاد کرده است.
با افزایش فعالیتها در بازار ارز دیجیتال و توجه دولت به این حوزه، به نظر میرسد که رویکردهای جدیدی در جهت شفافسازی و تنظیم بهتر این بازار اتخاذ شود. نظارت بر تراکنشها، شناسایی افراد بدون پرونده مالیاتی و مسدود کردن حسابهای مشکوک، همگی نشان از جدیت دولت در مدیریت و کنترل بهتر این حوزه دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تغییرات و تحولات دنیای ارز دیجیتال ، اخبار روزانه ارز دیجیتال خانه سرمایه را دنبال کنید.
منبع خبر: سایت ecoiran