در شرایطی که نگرانیها از وضعیت اقتصادی به اوج خود رسیده، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از احتمال اعلام توافقهای تجاری با کشورهایی از جمله هند، ژاپن و کرهجنوبی خبر داده است. اما او اصرار دارد که این توافقات باید به نفع ایالات متحده باشد و اشاره میکند که کشورهای خارجی سالها است که آمریکا رامورد سوءاستفاده قرار دادهاند.
ترامپ در یک نشست خبری از هواپیمای Air Force One عنوان کرد که اگرچه توپ در زمین اوست، اما هنوز توافق معناداری به چشم نمیخورد. این وضعیت موجب نگرانیهایی درباره عواقب اقتصادی احتمالی شده است، واژهی پیشبینی دلار نیز به دلیل تاثیرات این توافقات تجاری در تحلیلها ذکر میشود. جنگ تجاری جاری اثرات منفی خود را بر اقتصاد آمریکا نشان داده است. آخرین گزارش تولید ناخالص داخلی (GDP) حاکی از اولین انقباض اقتصادی از اوایل سال ۲۰۲۲ است، که عمدتاً به دلیل انبار کردن کالاها توسط شرکتها پیش از آغاز تعرفههای پیشبینی شده رخ داد.
روابط تجاری با چین، چالش خاصی است، با تعرفههای فعلی بر واردات چینی که به ۱۴۵ درصد میرسند و تعرفههای تلافیجویانه چین نیز وضع شدهاند. این تعرفههای بالا تجارت بین دو کشور را به شدت محدود کردهاند و گزارشها از کاهش شدید حملونقل کالا از چین به آمریکا خبر میدهند.
با وجود مذاکرات متعدد، توافقات تجاری بزرگ اغلب زمان زیادی برای نهایی شدن میبرند و بسیاری از کارشناسان هشدار میدهند که این توافقات ممکن است به زودی سود اقتصادی قابل توجهی نداشته باشند. برنامه زمانی سهماهه دولت ترامپ برای مذاکره در خصوص این توافقات پیچیده، چالش دیگری است، زیرا مهلت بازگشت تعرفهها بر کشورهای مختلف نزدیک میشود.
وزیر خزانهداری، اسکات بسنت، نسبت به پایداری تعرفههای بالای چین ابراز تردید کرده است و بسیاری از تحلیلگران تجارت پیشبینی میکنند که سالها طول میکشد تا روابط تجاری به حالت عادی بازگردد. با این وجود، احتمال ضعیفی از تغییر نگرش چین وجود دارد که ممکن است راه را برای مذاکرات مجدد باز کند. باتوجه به وضعیت ناپایدار، به مصرفکنندگان آمریکایی توصیه میشود برای احتمال اختلال در زنجیره تامین و افزایش قیمتها در هفتههای آینده آماده باشند.
آیا اقتصاد ایالات متحده میتواند از چالشهای موجود عبور کند؟ برای پیگیری آخرین وضعیت و تحلیلهای بیشتر، به بخش تحلیلهای ارز دیجیتال و اقتصادی ما سر بزنید.
منبع خبر : سایت edition.cnn