Lines_Background
مینی‌دوره رایگان درآمد روزانه ۱۰۰ دلار از فارکس
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایه
آموزش ترید از صفر صفر

دلایل بنیادی رشد قیمت سهام در بازار بورس

buffet-(4)
فاکتورهای مهم بنیادی در شرکت به...

معرفی به پرداخت ملت

نام شرکت: به پرداخت ملت

نماد: پرداخت

نام صنعت: رایانه و فعالیت های وابسته به آن

زیرگروه صنعت: مشاوره و تهیه نرم افزار

محصولات شرکت: اجاره دستگاه های کارتخوان و دستگاه های POS و کارمزد دریافتی از شاپرک

بازار فروش: داخلی

معرفی شرکت به پرداخت ملت

 

شرکت به پرداخت ملت در سال ۱۳۸۴ با هدف ارایه کلیه خدمات پشتیبانی ارایه دهندگان خدمات حوزه PSP اعم از نرم افزاری و سخت افزاری و شبکه تاسیس شد و در سال ۱۳۹۵ در لیست شرکت های پذیرفته شده سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفت.

سایت های مرتبط :

Cbi.ir

http://www.behpardakht.com/

Codal.ir

https://shaparak.ir/

آنچه از رویدادهای مالی به پرداخت باید بدانید

 

اسامی سهامداران عمده شرکت:

 

۱-۱)شرکت گروه فن آوران هوشمند بهسازان فردا

۲-۱)شرکت مهندسی سیستم یاس ارغوانی

و …

سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت:

 

این حساب عمدتا بابت خرید اوراق بهادار بازار پول می باشد. هم چنین این شرکت مالکیت ۱۴ درصدی توسعه خدمات الکترونیکی آدونیس به عنوان یکی از شرکت های زیرمجموعه را نیز داراست.

حساب های دریافتنی تجاری و غیرتجاری:

 

عمده حساب های دریافتنی این شرکت مربوط به مطالبات از شرکت شاپرک بابت کارمزد خدمات الکترونیک می باشد.

موجودی کالا:

 

با توجه به گردش بسیار زیاد پین شارژ سیم کارت های مختلف از سوی این شرکت، عمده موجودی کالای پرداخت را پین شارژ تشکیل می دهد.

حساب ها ی پرداختنی تجاری و غیرتجاری:

 

عمده حساب های پرداختنی شرکت مربوط به سود سهام مصوب مجمع به سهامدار شرکت( شرکت مهندسی سیستم یاس ارغوانی ) می باشد.

فروش شرکت:

 

درآمد این شرکت از سه بخش تشکیل می گردد:

بخش اول، درآمد حاصل از اجاره دستگاه های کارتخوان می باشد که از بانک ها دریافت می گردد، لازم به ذکر است که طبق گزارش افشا شده بابت خدمات دستگاه های کارتخوان به بانک ملت ماهیانه مبلغ ۱۰۷۵۶۲ میلیون ریال از این بانک دریافت می گردد.

بخش دوم، کارمزد دریافتی از شاپرک، در نتیجه عملیات اینترنتی می باشد. لازم به ذکر است که این بخش درآمدی رتبه دوم را از نظر گستره درآمدی پرداخت داراست. در نتیجه هرگونه کاهش نرخ کارمزد شاپرک می تواند اثر بااهمیتی بر سودآوری شرکت داشته باشد.

بخش سوم، درآمد حاصل از شارژ سیم کارت های اعتباری می باشد که بیش از ۵۰ درصد از فروش شرکت را تشکیل می دهد.

منابع مهم جهت تعیین نرخ فروش محصولات:

 

با توجه به ماهیت و سطح اهمیت عملکرد شرکت های PSP نرخ درآمد آن ها به صورت دستوری از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی تعیین می گردد. هم چنین سود حاصل از فروش پین شارژ نیز طبق قرارداد بین پرداخت و شرکت های مخابراتی تعیین می گردد.

سایر داده های آماری مهم و مرتبط با فروش:

 

۸-۱)یکی از مهم ترین عوامل اثرگذار بر سودآوری پرداخت، بحث افزایش تعداد دستگاه های کارتخوان اجاره داده شده و یا افزایش شدید عملیات اینترنتی می باشد، بنابراین هرگونه اخباری که در این رابطه منتشر می شود می تواند موجب رشد قیمت این شرکت گردد.

۸-۲)هر گاه نرخ تسعیر ارز افزایش پیدا می کند و از طرفی تراز ارزی شرکت مثبت می باشد(دارایی های ارزی بیش از بدهی های ارزی باشد) می تواند موجب رشد سودآوری این شرکت گردد.

۸-۳)هر گاه دستورالعمل جدیدی از سوی بانک مرکزی مبنی بر تغییر نرخ درآمدی شرکت های PSP منتشر شود، می تواند تاثیر بسزایی در سودآوری این شرکت ها گردد.

۸-۴)فروش شارژ سیم کارت ها علی رغم حجم بالای آن در درآمد شرکت های حوزه PSP، اما به دلیل برگشت بخش اعظم درآمد این بخش به شرکت های مخابراتی، کمترین حاشیه سود را برای آن ها دارد.

۸-۵)معمولا از سالی به سال دیگر حجم تراکنش های اینترنتی و در نتیجه درآمد کارمزد شاپرک به دلیل افزایش حجم نقدینگی در جامعه و از طرفی توسعه فرهنگ استفاده از خرید اینترنت افزایش پیدا می کند که می توان این نکته را به عنوان یکی از فاکتورهای اساسی در این زمینه برشمرد. لازم به ذکر است که نرخ رشد حجم تراکنش های شاپرک معمولا ثابت می باشد و همواره می توان درصد مشخصی را با توجه به سابقه این متغیر و حجم فعالیت و درصد از سهم مبادلات این شرکت، تقریب درستی از این درآمد برای پرداخت بدست آورد.

بهای تمام شده شرکت:

 

بخش اعظم بهای تمام شده مربوط به اعتبار دریافت شده جهت فروش پین شارژ از اپراتورهای تلفن همراه می باشد و پس از آن هزینه استهلاک دستگاه های اجاره داده شده بخش قابل توجهی از بهای تمام شده را تشکیل می دهد.

سایر درآمدهای غیرعملیاتی:

 

سایر درآمدهای غیرعملیاتی عمدتا از سود ناشی از سپرده ها و سرمایه گذاری های شرکت ناشی می شود.

ریسک ها و فرصت های شرکت به پرداخت ملت

 

 نوسانات نرخ ارز:

 

افزایش نرخ ارز علی رغم مثبت بودن تراز ارزی به دلیل افزایش نرخ خرید دستگاه های کارتخوان و هم زمان افزایش هزینه های استهلاک، می تواند در میانمدت به ضرر شرکت گردد مگر آنکه نرخ درآمد کارمزد دریافتی از سوی بانک مرکزی افزایش مناسبی پیدا کند. البته این شرکت به علت بدهی به شرکت ADTECH از افزایش نرخ ارز زیان سنگینی را شناسایی می کند.

ریسک نوسانات نرخ بهره:

 

وقتی به ترازنامه شرکت مراجعه می کنیم متوجه این موضوع می شویم که شرکت در طی سال های اخیر وام سنگینی اخذ نکرده به همین دلیل ریسک نرخ بهره(در واقع ریسک افزایش نرخ سود سپرده بانکی) چندان برای آن وجود ندارد.اما افزایش نرخ بهره به طور کلی منجر به افزایش حداقل نرخ بازده مورد انتظار سرمایه گذاران می شود و به طور عمومی موجب افزایش ریسک نرخ بهره در سطح کلی بازار و بالاخص به پرداخت ملت می گردد.در نقطه مقابل با کاهش نرخ بهره بانکی نسبت قیمت به درآمد بازار افزایش پیدا کرده و همین عامل موجب افزایش جذابیت در تمامی نمادها من جمله پرداخت می گردد.

افزایش تعداد رقیبان:

 

یکی از مهم ترین ریسک هایی که پرداخت را تهدید می کند افزایش تعداد رقیبان شرکت و ظهور شرکت های جدید در حوزه PSP می باشد و این عامل در صورت تحقق، می تواند درآمدهای شرکت را محدودتر کند و یا هزینه های زیادی را جهت حفظ سطح فعلی درآمدی ایجاد نماید.

فاکتورهای مهم بنیادی در شرکت به پرداخت ملت

ریسک کلان:

 

همانطور که پیش از این ذکر شد منبع اصلی سودآوری شرکت وابسته به دستورالعمل بانک مرکزی جهت تعیین نرخ کارمزد می باشد، در شرایط فعلی زمان تغییر در دستورالعمل های بانک مرکزی زیاد می باشد و این می تواند همچون شمشیر دولبه بر وضعیت شرکت های این حوزه باشد. هم چنین با توجه به وارداتی بودن بسیاری از دستگاه ها و رول های مصرفی شرکت، تحریم های اقتصادی در بدترین حالت می تواند منجر به ایجاد اختلال در فرایند عملیاتی شرکت کرده و درآمد شرکت را کاهش دهد.

ریسک امنیت اطلاعات:

 

یکی از مهم ترین وظایفی که بر عهده شرکت های حوزه PSP می باشد تامین فضای امنیتی مناسب جهت انجام مبادلات غیرفیزیکی است در نتیجه هرگونه دستبرد به این سیستم و ایجاد اختلال در این سیستم می تواند موجب کاهش درآمدهای شرکت گردد.

ریسک تغییر تکنولوژی:

 

یکی از ریسک های بزرگی که شرکت های این صنعت را با تهدید جدی روبه رو می کند تغییرات سریع در تکنولوژی مورد استفاده می باشد، بدین صورت که با رایج شدن تکنولوژی جدید و از مد افتادن رویه های سابق می تواند شرکت پیشرو در متد جدید را با جهش سودآوری و باقی شرکت ها را با مشکلات عدیده ای مواجه نماید تا زمانی که آن شرکت ها نیز خود را با تکنولوژی جدید وفق داده و مجددا به مدار سودآوری سابق خود بازگردند.

مولف: احمد لحیم گرزاده

ادامه مطلب