دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه انتقاداتش را به جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، افزایش داد و او را «بازنده بزرگ» نامید. او هشدار داد که اگر نرخ بهره فوراً کاهش نیابد، ممکن است اقتصاد آمریکا کند شود.

federal-reserve-manager

ترامپ نوشت: «کاهش‌های مقدماتی نرخ بهره توسط بسیاری درخواست شده است». او مدعی شد که در حال حاضر «تقریباً هیچ تورمی» در ایالات متحده وجود ندارد و به کاهش قیمت‌های انرژی و سایر کالاها اشاره کرد. او افزود: «با نزولی که این هزینه‌ها به زیبایی تجربه می‌کنند، دقیقاً طبق پیش‌بینی من، نمی‌تواند تقریباً تورمی وجود داشته باشد، اما ممکن است کندی اقتصادی رخ دهد، مگر اینکه آقای \”خیلی دیر\”، که یک بازنده بزرگ است، نرخ‌ها را الآن کاهش دهد».

آخرین انتقادات ترامپ از پاول، که او را در دوره اول ریاست‌جمهوری خود منصوب کرده بود، در میان بحث‌هایی درباره قانونی بودن برکناری او قبل از اتمام دوره‌اش در مه ۲۰۲۶ مطرح شده است. با این حال، پاول به شدت اعلام کرده که بر اساس قانون، رئیس‌جمهور نمی‌تواند او را برکنار کند.

کریشنا گوه، نایب‌رئیس Evercore ISI هشدار داد که هر تلاش ترامپ برای برکناری پاول می‌تواند منجر به فروش گسترده در بازار سهام آمریکا شود. او گفت: «هرگاه استقلال فدرال رزرو زیر سوال برود، کاهش نرخ بهره دشوارتر می‌شود» و افزود که چنین اقدامی احتمالاً منجر به «واکنش شدید در بازارها» خواهد شد.

بازار سهام اکنون با عدم قطعیت‌های فزاینده‌ای مواجه است و قیمت طلا برای سرمایه‌گذاران به یک گزینه امن تبدیل شده است که روز دوشنبه به رکورد بالایی دست یافت.

حملات ترامپ به پاول پس از آن صورت گرفت که رئیس فدرال رزرو هفته گذشته اظهار کرد که جنگ تجاری ترامپ می‌تواند رشد اقتصادی را محدود کند و به‌طور بالقوه تورم را تشدید کند. پاول بیان کرد: «فعلاً می‌توانیم منتظر وضوح بیشتری باشیم قبل از در نظر گرفتن هرگونه تعدیل در سیاست‌های خود.»

منبع خبر:CNBC