صرافی دیجیتال ایرانی بهتر یا خارجی؟ صرافی های دیجیتالی پلتفرم های معاملاتی آنلاین هستند که امکان خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال را فراهم می کنند. کاربران می توانند به صورت رایگان در این پلتفرم ها ثبت نام کرده و از خدمات متنوع آنها بهره‌مند شوند.

فهرست []

    در سال‌های اخیر کارشناسان و توسعه‌دهندگان ایرانی با دریافت مجوزهای قانونی لازم موفق به طراحی و راه‌اندازی سایت‌های معاملات ارزهای دیجیتال شده اند. اما با این حال پلتفرم های ایرانی نسبت به رقبای خارجی خود ضعف ها و معایبی دارند که ممکن است برای معامله گران حرفه ای و باتجربه خوشایند نباشد.

    اما با این حال، صرافی های ایرانی معتبر به خوبی نیاز و خواسته های کاربران تازه کار را برآورده می کنند. در نهایت، برای آنکه بتوانیم از میان صرافی های خارجی و ایرانی مناسب ترین گزینه را انتخاب کنیم باید فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشیم.

    محدودیت های ثبت نام در صرافی های دیجیتالی

    برای آنکه بتوانید از خدمات یک صرافی دیجیتالی استفاده کنید، ابتدا لازم است با ارائه اطلاعات خواسته شده مراحل ثبت نام را به طور کامل طی کنید. متأسفانه به دلیل شرایط سیاسی موجود، برخی از صرافی های محبوب و سرشناس خارجی مانند بایننس با مسدود کردن IP ایران، اجازه فعالیت کاربران ایرانی را نمی دهند.

    با این حال صرافی های خارجی و معتبر دیگری همچون Bybit، kucoin و… هستند که فعالیت کاربران ایرانی را مجاز می دانند.  بدون نیاز به VPN یا VPS وارد وب سایت این صرافی ها شده و از خدمات آنها استفاده کنید. این موضوع برای صرافی های ایرانی مطرح نبوده و کاربران می توانند با ارائه مدارک هویتی خود و انجام مراحل ثبت نام در تمام صرافی های ایرانی فعالیت کنند. به هرحال باید در انتخاب یک صرافی دیجیتالی به اعتبار و محبوبیت آن توجه داشته باشید.

    احراز هویت در صرافی های دیجیتالی

    در صرافی های دیجیتالی متمرکز، احراز هویت یکی از فاکتورهای مهمی است که چگونگی دریافت خدمات صرافی بر اساس آن طبقه بندی می شود. این صرافی ها با پیروی از قوانین بین المللی مربوط به مبارزه با تأمین مالی تروریسم و با هدف افزایش امنیت صرافی، جلوگیری از انجام معاملات مشکوک و مبارزه با پولشویی، کاربران را به انجام مراحل احراز هویت ملزم می کنند.

    صرافی های دیجیتالی سطوح احراز هویت متفاوتی دارند. در هر سطح از احراز هویت اطلاعات هویتی متفاوتی از کاربر دریافت می شود. به طور کلی سطوح مختلف احراز هویت از نظر حجم معاملات، حجم برداشت های روزانه، دسترسی به معاملات پیشرفته با یکدیگر تفاوت دارند.

    به دلیل محدودیت های موجود، کاربران ایرانی امکان ارائه مدارک هویتی ایرانی را ندارند؛ بنابراین، افراد ساکن ایران نمی توانند در صرافی های خارجی احراز هویت کنند. با این حال همچنان در اکثر صرافی های خارجی افراد می توانند در سطح صفر کاربری یعنی سطحی که احراز هویت انجام نداده است، فعالیت کرده و از امکانات صرافی همچون تنوع کوین ها و نقدینگی بالا بهره مند شوند.

    امکانات صرافی های ارزهای دیجیتال

    در حال حاضر صرافی های دیجیتالی بسیار زیادی در حال فعالیت هستند، افراد می توانند بر اساس نیازها و شرایط خود انتخاب مناسبی از میان آنها داشته باشند. از طرفی، تنوع پلتفرم های معاملاتی سبب شده تا حفظ مشتریان و جذب افراد جدید به چالشی برای صرافی های دیجیتالی تبدیل شود. ازاین رو، صرافی های معتبر و حرفه ای همواره به دنبال ارائه امکانات جدید و جذاب تری هستند.

    در این میان معمولاً صرافی های دیجیتالی خارجی نسبت به صرافی های ایرانی در ارائه امکانات جدید و رابطه کاربری مناسب پیشرو هستند. به عنوان مثال، پنل معاملاتی فیوچرز، معاملات اهرم دار، سوشال تریدینگ، کپی تریدینگ، ربات تریدینگ و… امکاناتی هستند که تنها در صرافی های خارجی یافت می شوند.

    زبان پشتیبانی شده در صرافی های دیجیتالی

    بازار ارزهای دیجیتال نیز درست مانند سایر بازارهای مالی و موضوعات تخصصی از کلمات، عبارات و اصطلاحات اختصاصی و تخصصی تشکیل شده است. برای آنکه بتوانید به درستی از امکانات صرافی استفاده کرده و معاملات خود را ثبت کنید، لازم است با این اصطلاحات آشنا باشید. از آنجایی که صرافی های خارجی از زبان فارسی پشتیبانی نمی کنند، باید حداقل با کلمات و اصطلاحات رایج انگلیسی آشنایی داشته باشید.

    واریز و برداشت ارز فیات در صرافی های دیجیتالی

    واریز و برداشت انواع ارزهای دیجیتال و استیبل کوین ها در تمام صرافی های دیجیتالی در دسترس کاربران قرار دارد. برخی صرافی ها برای بهبود رابط کاربری خود و سهولت کار معامله گران در وب سایت خود، گزینه ای را تحت عنوان واریز و برداشت ارز فیات اضافه کرده اند. بر اساس این روش، کاربران می توانند از طریق کارت اعتباری، سیستم wire و حساب بانکی، حساب کاربری صرافی خود با ارزهای فیات پشتیبانی شده شارژ کنند.

    به دلیل عدم همکاری بانک های خارجی با بانک های ایرانی، این امکان برای کاربران ساکن ایران وجود ندارد، در نتیجه امکان واریز و برداشت ریالی یا دلاری برای کاربران ایرانی وجود ندارد. خوشبختانه صرافی های ایرانی از واریز و برداشت ریالی پشتیبانی می کنند؛ بنابراین، اگر بخواهید از طریق واریز ریالی اولین خرید رمز ارز خود را ثبت کنید، می توانید از طریق یک صرافی ایرانی اقدام کنید.

    از کجا بفهمیم صرافی دیجیتالی قانونی و امن است؟

    صرافی های دیجیتالی نیز مانند هر کسب و کار معتبر دیگر، باید پیش از هر چیزی مجوزهای لازم را از کشور مبدأ اخذ کنند. معمولاً اغلب صرافی های دیجیتالی خارجی در کشورهای همچون سنگاپور، مالت، آلمان، انگلیس، کانادا و… به صورت قانونی ثبت شده اند. پس از ثبت قانونی، صرافی ها موظف به انجام اقدامات لازم جهت حفاظت از دارایی های مشتریان خود خواهند شد.

    صرافی های دیجیتالی معتبر همچون باینسس، کوکوین، بای بیت، کوینبیس، کراکن و… در یکی از کشورهایی که راه اندازی استارتاپ های مربوط به کریپیتوکارنسی در آنجا مجاز است، به عنوان یک کسب و کار قانونی ثبت شده اند. افراد می توانند با یک جستجوی ساده در گوگل به تیم توسعه، بنیانگذاران و سایر اطلاعات مربوط به صرافی دسترسی پیدا کنند.

    صرافی های دیجیتالی قابل اعتماد برای حفظ امنیت مشتریان و حفاظت از دارایی های آنها استانداردها و ممیزی های امنیتی صنعت ارزهای دیجیتال را به سلامت طی می کنند. این صرافی ها  در تلاش هستند تا بستری مناسب و امن برای فعالیت کاربران خود ایجاد کنند.

    چطور یک حساب ارز دیجیتال باز کنیم؟

    باز کردن حساب در صرافی های ارز دیجیتال، از مراحل بسیار ساده و سریع تشکیل شده است. برای شروع ابتدا باید از صحت آدرس صرافی مورد نظر مطمئن شده و سپس از طریق منوی صفحه گزینه SIGN UP یا SIGN IN را پیدا کنید. در مراحل ثبت نام، اطلاعاتی همچون آدرس ایمیل یا شماره موبایل دریافت می شود. از آنجایی که در مراحل بعدی ثبت نام از طرف صرافی کد تأییدی برای شما ارسال می شود، باید از اطلاعات صحیح و در دسترس استفاده کنید.

    صرافی ارزهای دیجیتال نیز مانند سایر پلتفرم های آنلاین، صفحه ای را به عنوان صفحه “مقررات، شرایط و ضوابط استفاده از خدمات صرافی”، طراحی می کنند. طبیعتاً کاربران باید قبل از استفاده از خدمات پلتفرم این صفحه را مطالعه کرده و با قوانین سایت آشنا شوند.

    به عنوان مثال، ممکن است در شرایط خاصی صرافی فعالیت کاربر را غیرقانونی تلقی کرده و حساب وی را همراه با دارایی های موجود در آن، مسدود کند. شما می توانید به راحتی تنها با مطالعه این صفحه از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید. به همین دلیل در مراحل ثبت نام از شما خواسته می شود تا این صفحه را مطالعه کرده و تنها در صورت موافقت با قوانین صرافی، ثبت نام خود را تکمیل کنید.

    نحوه انتخاب صرافی ارز دیجیتال

    معامله گران با سطح آگاهی، اهداف، استراتژی معاملاتی و نیازهای بسیار متنوعی وارد بازار ارزهای دیجیتال می شوند. این تنوع باعث می شود تا افراد انتظارات متفاوتی از یک صرافی دیجیتالی داشته باشند. با این حال مواردی مانند امنیت، اعتبار، سرویس پشتیبانی مناسب، تعداد جفت ارزها، نقدینگی و… فاکتورهایی هستند که برای تمام معامله گران با هر سطح از تجربه و آگاهی اهمیت ویژه ای دارد. در هنگام انتخاب صرافی دیجیتالی پیش از هر چیزی به این موارد توجه کنید.

    امنیت صرافی های ارزهای دیجیتال

    حفظ امنیت دارایی کاربران یکی از عوامل مهم در انتخاب صرافی ارزهای دیجیتال است. صرافی هایی که در چارچوب استانداردهای امنیتی فعالیت کرده و دارایی کاربران را در کیف پول های سرد نگهداری می کنند، گزینه مناسب تری هستند. در کنار امنیت صرافی، با انجام چند اقدام ساده می توانید سطح امنیت حساب خود را افزایش دهید.

    1. اتصال به اینترنت امن و قابل اعتماد
    2. انتخاب رمز عبور پیچیده و سخت
    3. تغییر رمز عبور در بازه های زمانی مختلف
    4. فعال سازی تأیید دو مرحله ای
    5. انتقال حجم اصلی دارایی ها از کیف پول صرافی به یک کیف پول سرد

    رابط کاربری صرافی های ارزهای دیجیتال

    سادگی رابط کاربری یکی از مزیت های یک صرافی دیجیتالی است. صرافی هایی که رابط کاربری ساده و کاربرپسندی داشته باشند، امکانات و قابلیت های پلتفرم را در دسته بندی های قابل درک طبقه بندی کره و در اختیار کاربر قرار می دهند. به این ترتیب کاربر می تواند به سرعت و تنها با چند کلیک به صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کند. همچنین برخی صرافی ها همچون بایننس این امکان را به کاربران می دهند تا برخی تنظیمات را به دلخواه خود شخصی سازی کرده و تغییر دهند.

    میزان کارمزد دریافتی در صرافی های ارزهای دیجیتال

    صرافی های دیجیتالی متمرکز برای آنکه بتوانند هزینه های خود را تأمین کرده و به نحوی درآمدزایی داشته باشند، مبلغی را به عنوان کارمزد از مشتریان دریافت می کنند. این کارمزد شامل کارمزد معامله و برداشت دارایی از کیف پول صرافی می شود. در حالیکه در صرافی های غیرمتمرکز معامله گر تنها هزینه های مربوط به شبکه و هزینه های گاز را پرداخت می کند.

    صرافی های دیجیتالی بر اساس الگوها و الگوریتم های مشخص میزان کارمزد معاملات کاربران را مشخص می کنند. در اکثر صرافی ها از دو طرف معامله یعنی فروشنده و خریدار کارمزد کسر می شود. از آنجایی که خریدار کوین به نقدینگی صرافی اضافه می کند نسبت به فروشنده کارمزد کمتری پرداخت می کند.

    برخی دیگر از صرافی ها به جای استفاده از مدل maker-taker از مدلی تحت عنوان spread fees استفاده می کنند. بر اساس این مدل، با محاسبه تفاوت میان قیمت بازار یک رمز ارز و مبلغی که کاربر برای خرید یا فروش آن می پردازد، تعیین می شود.

    تنوع کوین ها توکن های صرافی های دیجیتالی

    در حال حاضر هزاران هزار رمز ارز مختلف در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد. اما تمام این کوین ها قابل اعتماد نبوده و ارزش معامله و سرمایه گذاری را ندارند. در این میان پروژه های آینده دار و قابل اعتمادی هستند که معامله گران به امید افزایش قیمت اقدام به حرید و سرمایه گذاری در آنها می کنند. اکثر صرافی های دیجیتالی خارجی، برخلاف صرافی های ایرانی، علاوه بر کوین های محبوب و سرشناس، از کوین های جدید و بسیار متنوعی پشتیبانی می کنند.

    حجم معاملات در صرافی دیجیتالی

    در یک تعریف ساده، مجموع قراردادها یا معاملات ثبت شده برای یک رمز ارز معاملاتی، توسط مفهومی تحت عنوان حجم معاملات (Trade Volume) نمایش داده می شود. از حجم معاملات به عنوان معیاری برای اندازه گیری قدرت بازار استفاده می شود. بازارهایی که حجم معاملات بالایی داشته باشند، روند سالم و پرقدرت تری دارند.

    صرافی هایی که از محبوبیت بالایی برخوردار باشند، تعداد کاربران فعال بیشتری دارند. این موضوع سبب می شود تا معاملات ثبت شده توسط کاربران با سرعت بیشتری نهایی شود. در نتیجه در هنگام انتخاب پلتفرم معاملاتی مناسب، بهتر است؛ مانند سایر فاکتورهای بالا، به حجم معاملات صرافی نیز توجه داشته باشید.

    دسترسی به صرافی دیجیتالی

    یکی از مشکلات اساسی کاربران ایرانی در هنگام استفاده از خدمات برترین صرافی های دیجیتالی خارجی، محدودیت های دسترسی به صرافی است. در حالی که این محدودیت ها در هنگام استفاده از صرافی های ایرانی وجود ندارند.

    اگر استفاده از صرافی های خارجی را به صرافی های ایرانی ترجیح می دهید، لازم است برای ورود به سایت صرافی از فیلترشکن و اینترنت پایدار و پرسرعت استفاده کنید. خوشبختانه تعدادی از صرافی های معتبر خارجی محدودیتی برای کاربران ایرانی اعمال نکرده اند. از آنجایی که ریسک قطعی اینترنت و فیلترشکن بسیار بالاست، برای جلوگیری از مسدود شدن حساب کاربری، در هنگام ثبت سفارش خرید و فروش، از اینترنت مطمئن استفاده کنید.

    معرفی انواع صرافی های دیجیتالی

    به طور کلی صرافی های دیجیتالی خارجی در دو گروه صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز قرار می گیرند. در حال حاضر تعداد صرافی های دیجیتالی متمرکز بسیار بیشتر از صرافی های غیرمتمرکز بوده و به دلایل مختلف اکثر افراد صرافی های متمرکز را به صرافی های غیرمتمرکز ترجیح می دهند. هر کدام از صرافی های دیجیتالی متمرکز و غیرمتمرکز از نظر امکانات و ویژگی ها تفاوت هایی باهم دارند که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.

    صرافی های متمرکز ارزهای دیجیتال (CEX)

    صرافی های متمرکز به عنوان یک پلتفرم دیجیتالی آنلاین واسطه ای میان خریداران و فروشندگان انواع ارزهای دیجیتال هستند. این صرافی ها فعالیت قانونی داشته و با دریافت مجوزهای لازم به عنوان یک کسب و کار در یک کشور مشخص ثبت می شود. تیم توسعه دهنده، نام بنیان گذاران و آدرس دفتر اصلی این صرافی ها مشخص بوده و در دسترس عموم قرار دارد.

    فعالیت در صرافی های متمرکز نیازمند انجام مراحل ثبت نام و احراز هویت است. در نتیجه هویت کاربران در هنگام معامله کاملاً مشخص است. صرافی های دیجیتالی متمرکز رابط کاربری ساده تری داشته و از کیف پول های دیجیتالی و ارزهای فیات پشتیبانی می کنند.

    صرافی های غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال (DEX)

    در صرافی های دیجیتالی غیرمتمرکز، خریداران و فروشندگان ارزهای دیجیتال به طور مستقیم با یکدیگر وارد معامله می شوند. در واقع صرافی های غیرمتمرکز شرایطی را فراهم می کنند تا معاملات همتا به همتا بسیار راحت انجام شود. اما از آنجایی که صرافی های غیرمتمرکز محبوبیت کمتری میان کاربران دارند، میزان نقدینگی آنها نسبت به صرافی های متمرکز بسیار کمتر است.

    افراد می توانند بدون نیاز به انجام مراحل ثبت نام یا ارائه مدارک هویتی خود، در صرافی های غیرمتمرکز فعالیت کنند. در نتیجه معاملات انجام شده در این صرافی های به صورت کاملاً ناشناس انجام می شود. صرافی های غیرمتمرکز برخلاف صرافی های متمرکز کیف پول اختصاصی ندارند. در نتیجه باید قبل از شروع معامله کیف پول دیجیتالی خود را به صرافی متصل کنید.

    کارمزد معاملات در صرافی های ارز دیجیتال

    در اکثر صرافی های دیجیتالی خارجی و ایرانی، کارمزد معاملات درصدی ثابت از مقدار کوین معامله شده است. الگوریتم محاسبه کارمزد معاملات صرافی ها به گونه ای طراحی شده تا هر چه حجم معامله بزرگ تر باشد، میزان کارمزد دریافتی کمتر شود. در واقع این الگوریتم افراد به انجام معاملات بزرگ تر تشویق می کند. معمولاً کارمزدی که توسط اکثر صرافی های خارجی دریافت می شود، از 0.1 درصد تا 0.2 درصد متغیر است.

    کارمزد برداشت صرافی های دیجیتالی

    صرافی های کریپتو برای آنگه بتوانند درآمدی کسب کرده و در این صنعت ماندگار شوند، به عنوان واسطه ی انجام تراکنش ها، کارمزد دریافت می کنند. به همین دلیل معمولاً درصد کمی از هر تراکنش با هدف کسب درآمد، به حساب صرافی واریز می شود. از این جهت حفظ کاربران در پلتفرم و کسب درآمد از طریق معاملات آنها می تواند به یک هدف مهم برای توسعه دهندگان صرافی تبدیل شود.

    زمانی که کاربری بخواهد دارایی های خود را از کیف پول صرافی به یک کیف پول دیجیتالی دیگر انتقال داده یا کوین های خود را به ارز فیات تبدیل کند، مبلغی به عنوان کارمزد از حساب وی کسر می شود. در نتیجه می توان گفت، طراحی کارمزد برداشت، یکی از استراتژی هایی است که با هدف نگه داشتن مشتریان در صرافی طراحی شده است.

    سایر هزینه های دریافتی در صرافی های ارزهای دیجیتال

    صرافی هایی که علاوه بر روش های معاملاتی معمول، از استراتژی های سرمایه گذاری پیشرفته تر همچون معاملات مارجین، فیوچرز، خدمات خرید و فروش سریع و… نیز پشتیبانی می کنند، علاوه بر کارمزدهای رایج، هزینه های اضافه تری را از کاربران دریافت می کنند.

    رتبه بندی صرافی ها بر اساس فاکتورهای زیر انجام می شود

    • پشتیبانی از روش های معاملاتی متنوع
    • پشتیبانی از قابلیت های متنوع همچون: (اپلیکیشن، ربات تریدینگ، استیکینگ و سوشال تریدینگ، کپی تریدینگ و…)
    • تعداد بازدیدهای ماهانه صرافی
    • سطح کارمزدها
    • تعداد ارزهای پشتیبانی شده
    • حجم معاملات صرافی
    • ارائه اپلیکیشن برای سیستم عامل های اندروید و iOS
    • حجم نقدینگی صرافی
    • تعداد جفت ارزهای پشتیبانی شده
    • چگونگی انجام فرایند احراز هویت
    • کیفیت سرویس دهی API