ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
وبینار ترید در بازارهای جهانی از صفر صفر

فاکتورهای مهم بنیادی در شرکت توسعه معادن روی ایران

فاکتورهای بنیادی شرکت توسعه معادن روی ایران

نام شرکت: توسعه معادن روی ایران

نماد: کروی

موضوع: سرمایه گذاری در اوراق بهادار بورس، فرابورس و خارج از بورس

تمرکز سرمایه گذاری: در شرکت های تولیدکننده محصولات معدنی به ویژه شمش روی و سرب

معرفی شرکت توسعه معادن روی ایران

 

این شرکت در سال ۱۳۷۶ با هدف اکتشاف، استخراج و استحصال مواد معدنی و تولید و استحصال فلز روی و دیگر فلزات اساسی از معادن کشور تاسیس شد و در سال ۱۳۷۹ در بازار بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. تا اواخر سال ۱۳۸۴ معدن انگوران با پرداخت حق مالکانه به دولت در اختیار شرکت بوده و پس از آن طی یک مزایده و به دلیل نبود متقاضی این معدن به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران(شرکت دولتی) واگذار گردید. این شرکت به دو صورت درآمد شناسایی می کند: اول از طریق سود دریافتی از شرکت های زیرمجموعه که بخش قابل توجهی از درآمد را شامل می گردد و دوم از طریق واسطه گری جهت فروش شمش روی بدین صورت که شمش روی را از شرکت های زیرمجموعه خود خریداری و به مشتریان خارجی خود می فروشد و ازین طریق درآمد ناشی از فروش محصولات را شناسایی می کند.

رویدادهای مالی شرکت توسعه معادن روی ایران

 

سهامداران شرکت

 

۱-۱)شرکت گسترش سرمایه گذاری تک تار

۲-۱)کالسیمین – فاسمین

۳-۱)سایر

پرتفوی سرمایه گذاری کروی

 

حدود ۷۰ درصد از پرتفوی سرمایه گذاری کروی بورسی می باشد که فاسمین، ملی سرب و روی ایران، فرآوری مواد معدنی ایران مهم ترین سهام بورسی این شرکت بوده و ذوب روی بافق، بازرگانی توسعه روی زنجان و معدن انگورکاران مهم ترین سهام غیربورسی هستند.

 حساب های دریافتنی تجاری

 

حساب های دریافتنی تجاری کروی عمدتا مربوط به مطالبات فیمابین با شرکت های زیرمجموعه می باشد.

سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت

 

تمام رویدادها و معاملاتی که در طی ۱۲ ماه به صورت گزارش عملکرد یکماهه توسط شرکت در سایت کدال گزارش می گردد تجمیع شده و به صورت یکجا تحت این سرفصل در صورت مالی های حسابرسی شده ارایه می گردد که می توان اطلاعات کلی را از آن برداشت کرد و مبنای تحلیل برای ما همان گزارش های یکماهه خواهد بود.

درآمد سود حاصل از سرمایه گذاری

 

درآمد حاصل از سرمایه گذاری عمدتا بابت سود دریافتی از شرکت کالسیمین و سود سپرده بانکی و اوراق مشارکت می باشد.

سایر اقلام عملیاتی

 

عمدتا مربوط به ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری ها و برگشت آن می باشد.لازم به ذکر است که هر موقع قیمت سهام خریداری شده در تاریخ تهیه صورت مالی کمتر از بهای تمام شده برای شرکت گردد در این صورت شرکت اقدام به ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری ها می کند و زمانی که این مبلغ برگشت خورد برگشت ذخیره کاهش ارزش را گزارش خواهد کرد که اولین قلم کاهنده سود و دومی افزایش دهنده سود خالص می باشد(توجه کنید که این اقدام به دلیل استانداردها و مفروضات حسابداری می باشد که شرکت را ملزم به ارایه این حساب ها می کند).

سایر اقلام عملیاتی – استثنایی

 

در صورتی که شرکت سهامی را که مالکیت بیش از ۸ یا ۱۰ درصد آن را دارد به فروش برساند در این حساب گزارش خواهد کرد.توجه کنید که در حالت فوق معمولا در قیمتی بالاتر از ارزش بازار آن قیمت گذاری و به فروش خواهد رسید و در این حالت سود حاصل از فروش در این حساب گزارش خواهد شد.

عوامل اثرگذار بر رشد قیمت سهام کروی

 

از آنجایی که رشد قیمت سهام شرکت های سرمایه گذاری منوط به وجود فرصت های بالقوه افزایش سود هر سهم شرکت های زیرمجموعه آن می باشد به همین دلیل بایستی پتانسیل های رشد شرکت های زیرمجموعه کروی را بررسی کرد که در ادامه به طور خلاصه توضیحاتی را ارایه می کنیم:

کالسیمین

 

این شرکت خاک معدنی را از معدن انگوران و از سایر شرکت ها تامین می کند و محصول اصلی آن شمش روی می باشد که ظرفیت اسمی ۳۷۰۰۰ تن می باشد. البته این شرکت کیک لیچ که حکم قراضه محصولات این شرکت است انبار کرده و با استفاده از تکنولوژی جدیدی که خریداری کرده می تواند به شمش روی تبدیل کند که این خود پتانسیل بزرگی برای فاسمین محسوب می شود.

فرآوری مواد معدنی ایران

 

این شرکت نیز به تولید شمش روی اشتغال دارد و حدود ۷۰ درصد از شمش تولیدی را صادر می نماید.

ذوب روی بافق

 

این شرکت نیز به تولید و فروش شمش روی و اسیدسولفوریک مشغول است و عمده فروش این شرکت نیز صادراتی است  محصول اصلی ذوب روی بافق شمش روی می باشد که ظرفیت اسمی آن ۶۰ هزار تن می باشد.

بازرگانی توسعه روی زنجان

 

این شرکت در قالب فعالیت بازرگانی اقدام به فروش شمش روی و خاک روی می نماید، البته لازم به ذکر است که محصولات دیگری را نیز می فروشد که سهم کمی از نظر ریالی در فروش شرکت دارند. لازم به ذکر است که بیش از ۹۰ درصد فروش شرکت داخلی می باشد.

معدنکاران انگوران

 

این شرکت اقدام به فروش خاک معدنی به شرکت های دیگر مجموعه و هم چنین فروش کنسانتره و شمش روی می کند و البته بخش قابل توجه درآمدزایی این شرکت از محل فروش محصولات تبدیل شده می باشد.

همانطور که گفته شد هر گاه پتانسیل های رشد قیمت در سهام شرکت های زیرمجموعه و به ویژه شرکت های فوق منجر به رشد قیمت سهام کروی خواهد شد.

مولف: احمد لحیم گرزاده

به این مقاله امتیاز دهید
(۱۹۰ رای) ۴.۵
۱۲۳۴۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات استخراج کانه های فلزی به شما پیشنهاد میکنیم: