سینتتیکس یک پروژه مالی غیرمتمرکز است که بر روی شبکه بلاک چین اتریوم قرار گرفته است و مطابق استاندارد ERC-20 پیاده سازی شده است. در پلتفرم سینتتیکس کاربران می توانند ارزهای دیجیتال، ارزهای فیات و حتی کالاهای مختلف را معامله کنند. سینتتیکس با هدف ایجاد دارایی های مصنوعی به وجود آمد، به عبارت دیگر هر دارایی باارزشی در دنیای واقعی می تواند در سینتتیکس به یک دارایی مصنوعی با هدف ارزیابی قیمت دارایی موردنظر تبدیل شود. می توان گفت که SNX که توکن پلتفرم سینتتیکس است همچون وثیقه و یا ضمانتی برای صدور دارایی هایی مصنوعی به کار می رود.

فهرست []

    در ادامه توکن سینتتیکس و شبکه ی آن را به طور دقیق بررسی خواهیم کرد.

    معرفی بنیان گذاران ارز دیجیتال سینتتیکس Synthetix

    • Kain Warwick

    کین وارویک (Kain Warwick) را به عنوان موسس و مدیر غیراجرایی ارز دیجیتال Synthetix می شناسند. وارویک علاوه بر سینتتیکس به عنوان مدیرعامل و بنیان گذار Blueshyft نیز شناخته می شود، Blueshyft یک شبکه پرداخت در استرالیا است.

    • Jordan Momtazi

    جردن ممتازی، مدیر عملیاتی پروژه سینتتیکس است، وی در زمینه تحلیل بازارهای مالی، طراحی استراتژی تجاری تجربه و دانش کافی را دارد، علاوه بر آن جردن ممتازی به عنوان رهبر فروش در زمینه ارزهای دیجیتال و سیستم های بلاک چین و سیستم های پرداخت نیز سابقه ای حرفه ای دارد.

    • Peter Mckean

    Peter Mckean مدیرعامل پروژه سینتتیکس است، وی بیش از 20 سال در زمینه ی توسعه ی نرم افزار فعال بوده است و همچنین برای مدتی در ICL Fujitsu به عنوان برنامه نویس فعالیت می کرد.

    • Justin J.Moses

    جاستین مدیر ارشد فناوری در پروژه ی سینتتیکس هستند و علاوه بر آن در Mongo DB و Lab49 با سمت مدیر مهندسی فعالیت داشت. Justin J.Moses یکی از موسسان Pouncer نیز است.

    تاریخچه ارز دیجیتال سینتتیکس

    ارز دیجیتال Synthetix در ماه مارس سال 2018 با قیمت 0.43 دلار در صرافی های ارز دیجیتال مورد معامله قرار گرفت و تا اواسط سال 2020 نوسانات کوتاهی را تجربه کرد، اما از همان زمان رشد نسبی را شروع کرد و توانست رکوردهای جدیدی را ثبت کند.

    اما اجازه دهید این حرکات قیمتی را کمی دقیق تر بررسی کنیم. سینتتیکس مدتی پس از عرضه در صرافی ها توانست با رشد بیش از 50 درصدی قیمت خود را به بالای 0.7 دلار برساند، البته پس از آن با افت قیمتی تا 0.05 در اوایل سال 2019 رکورد جدیدی را ثبت کرد. پس از سیر نزولی که تا اوایل سال 2019 هم ادامه داشت، در طی مدت یک سال این رمزارز توانست یک صعود نسبتا خوب را در طول یک سال تجربه کند به طوری که قیمت سینتتیکس تا اواخر سال 2019 و اوایل سال 2020 به 1.5 دلار رسید.

    سینتتیکس تا ماه سپتامبر سال 2020 در همان نواحی نوساناتی را تجربه کرد و از ماه سپتامبر توانست یک روند صعودی فوق العاده را به خود ببیند و رکوردهای جدید را ثبت کند. 12 فوریه روزی بود که سنتتیکس توانست به اوج قیمت از ابتدای پیدایش خود یعنی 27.7 دلار دست یابد. در حال حاضر این ارز دیجیتال با از دست دادن بیش از دو سوم ارزش خود در زمان اوج قیمتی، با مبلغ تقریبا 9.8 دلار در حال معامله شدن در صرافی های ارز دیجیتال است.

    ویژگی های ارز دیجیتال سینتتیکس

    • نماد اختصاری ارز دیجیتال سینتتیکس، SNX است.
    • ارز دیجیتال سینتتیکس با بازاری با ارزش تقریبی 14 میلیارد دلار، رتبه ی 90 از نظر بزرگی بازار را به خود اختصاص داده است و 0.04 درصد از کل بازار ارزهای دیجیتال را سهم خود کرده است.
    • در ابتدا رمزارز سینتتیکس با نام هاون (HAVVEN) معرفی شد اما پس از مدتی نام آن به Synthetix (سینتتیکس) تغییر پیدا کرد.
    • سینتتیکس یک توکن ERC-20 است و مبتنی بر شبکه اتریوم است.
    • سینتتیکس در ابتدا به عنوان یک استیبل کوین معرفی شد که البته پس از مدتی تغییر ماهیت داده و به سمت امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) کشیده شد.
    • پلتفرم سیتتیکس نیاز دارد که قیمت سهام، ارزهای فیات و دیگر موارد را به درستی بداند که برای پوشش دادن این نیاز خود از ChainLink و سیستم اوراکلش کمک می گیرد و به این ترتیب ویژگی غیرمتمرکز (DeFi) بودن را به خوبی حفظ می کند. (در گذشته چنین نبود)
    • سینتتیکس یک پروژه مالی غیرمتمرکز (DeFi) است.
    • کاربران پلتفرم سینتتیکس قابلیت استیک توکن های SNX را دارند، در این صورت کاربرانی که این توکن ها را خریداری و هولد کنند و در اختیار شبکه قرار دهند، پاداشی را دریافت خواهند کرد.
    • علاوه بر استیکینگ کاربران و دارندگان رمزارز SNX بر اساس پروتکل سینتتیکس و سیاست های تورمی آن پاداش هایی را دریافت می کنند.
    • حدودا 212 میلیون توکن SNX در گردش وجود دارد.
    • در جریان برگزاری ICO سینتتیکس 100 میلیون توکن ضرب شد که 60 میلیون توکن برای جذب سرمایه به فروش رسید. 40 درصد باقی مانده به ترتیب زیر تقسیم شد:

    – تیم پروژه و مشاوران 20 درصد

    – توسعه و بنیاد 12 درصد

    – طرح های تشویقی مشارکتی 5 درصد

    – طرح های تشویقی و بازاریابی 3 درصد

    • تعداد کل توکن های عرضه شده در ابتدا 100 میلیون واحد بود که با توجه به سیاست تورم زای موجود این مقدار تا ماه آگوست سال 2023 به بیش از 260 میلیون واحد خواهد رسید. میزان صدور توکن پس از این تاریخ (آگوست 2023) به صورت ثابت بر روی 5 درصد خواهد ماند.
    • هرچند که سنتتیکس به عنوان دارایی برای سرمایه گذاری معرفی نشده است، اما به دلیل وجود سیاست تورمی در پروتکل آن شاهد رشد قیمت این رمزارز هستیم
    • ساختار سینتتیکس بسیار شبیه به استیبل کوین ها است که برای حفظ ارزش خود یک پشتوانه دارند، با این تفاوت که در سنتتیکس هر شخصی می تواند یک دارایی از نوع مصنوعی با پشتوانه رمزارز سنتتیکس استخراج کند.
    • سینتتیکس دارای دو توکن است:
    1. Synthetix با نماد SNX که آن را به عنوان توکن اصلی می شناسیم در ایجاد دارایی های مصنوعی پلتفرم نقش دارد.
    2. Synth توکن دیگر پلتفرم است که به دارایی های مصنوعی اشاره می کند که در پلتفرم ایجاد شده اند.
    • به طور کلی سیستم سینتتیکس به این صورت است که کاربران در پلتفرم رمزارز SNX را خریداری و قفل می کنند، این توکن های قفل شده را می توان برای ایجاد توکن Synth که قیمت دارایی های خاصی در دنیای واقعی را نمایندگی می کنند، استفاده کرد.
    • Synthها در پلتفرم سینتتیکس با اهداف مختلف ایجاد می شوند، به عنوان مثال sBTC، قیمت بیت کوین را در خود جای داده است، در حالی که iBTC یک توکن اینورس یا معکوس (Inverse) است که با بالا رفتن قیمت بیت کوین ارزش آن کاهش یافته و با پایین آمدن ارزش بیت کوین ارزشش بالا می رود.
    • Synth های ایجاد شده در صرافی سینتتیکس (پلتفرم مربوطه) قابل معامله شدن هستند.
    • تریدهای پلتفرم سیتتیکس به صورت همتا به قرارداد انجام می شوند به این صورت تراکنش ها بدون اینکه در لیست سفارش ثبت شوند انجام می شوند که به مراتب ساده تر و سریع تر از روش ثبت سفارش در لیست است.
    • با توجه به تعداد توکن های SNX استیک شده توسط کاربران، توکن های در جریان معامله کمتر شده و در نتیجه قیمت توکن افزایش می یابد.
    • Mintr برنامه غیرمتمرکز بر روی شبکه سنتتیکس است که نقش رابط کاربری را دارد. به این ترتیب برای قفل و یا آزادسازی توکن های SNX، استخراج و یا سوزاندن Synth ها، جمع آوری پاداش استیکینگ و موارد این چنینی به Mintr احتیاج است. برای این انجام این کارها کاربران باید کیف پول خود را که باید مبتنی بر اتریوم و استاندارد ERC-20 باشد، به برنامه غیرمتمرکز Mintr متصل کنند.

    مزایا و معایب ارز دیجیتال سینتتیکس

    مزایا

    • کاربران دارنده ی SNX هم در ازای استیک و هم بر اساس سیاست های پولی تورمی، پاداشی بر اساس توکن SNX دریافت خواهند کرد.
    • نظر به اینکه بازارهای مالی سنتی بسیار بزرگ هستند، سینتتیکس قدرت بالقوه ای برای ساخت بازار توکن بر روی بلاک چین اتریوم را دارد.
    • از آنجایی که SNX یک توکن مبتنی بر ERC-20 است به راحتی می توان کیف پول مناسب برای ذخیره آن را به دست آورد.
    • کاربران در پلتفرم سینتتیکس می توانند بدون آنکه نیاز باشد که به شخص مقابل اعتماد کرده و یا وی را بشناسند به راحتی مبادلات خود را انجام دهند و به تجارت بپردازند.

    معایب

    • اگر کاربری قصد ایجاد Synth را داشته باشد، باید به میزان بیش از 750 درصد ارزش Synth تولید شده، توکن SNX را قفل کند.
    • از دیگر معایب سنتتیکس می توان وابستگی آن به اتریوم و متمرکز شدن را بیان کرد.
    • قیمت توکن سینتتیکس به شدت از بیت کوین و اتریوم تاثیر می گیرد.
    • ارزش توکن های SNX و Synth تطابق کاملی باهم ندارند و گاهی پیش می آید که در خلاف مسیر هم در حرکت باشند.

    کاربردهای ارز دیجیتال سینتتیکس

    کاربران می توانند با استیک کردن توکن SNX پاداشی را از پلتفرم سینتتیکس دریافت کنند.

    مثل هر ارز دیجیتال دیگری می توان رمزارز سینتتیکس را در صرافی هایی ارز دیجیتال خرید و فروش کرد و به این ترتیب با خرید و فروش به موقع سودهایی را از تفاوت قیمت ها به دست آورد. کاربران سینتتیکس برای ایجاد توکن های Synth که توکن دوم پلتفرم سینتتیکس است به توکن SNX نیاز خواهند داشت.

    کیف پول هایی که ارز دیجیتال سینتتیکس را پشتیبانی می کنند

    • کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)

    دارایی های دیجیتال نگه داری شده در کیف پول های سخت افزاری به دلیل آنکه کلید خصوصی را به صورت آفلاین ذخیره می کنند، از خطرهایی مانند خطر هک و نفوذ به اطلاعات درون آنها حفظ می شوند. کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس یکی از همین کیف پول های سخت افزاری است که از ارز دیجیتال Synthetix نیز پشتیبانی می کند.

    • کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)

    یکی دیگر از کیف پول های سخت افزاری که از رمزارز سینتتیکس پشتیبانی می کند ترزور است. معمولا کاربرانی که دارایی های دیجیتال زیادی دارند و یا قصد دارند به صورت میان مدت و یا بلندمدت بر روی دارایی های دیجیتال خود سرمایه گذاری کنند، کیف پول های سخت افزاری را انتخاب می کنند البته باید بدانید که کیف پول های سخت افزاری قیمت نسبتا بالایی دارند.

    • کیف پول نرم افزاری متامسک (MetaMask)

    از آنجایی که سینتتیکس یک توکن ERC-20 مستقر بر روی شبکه اتریوم است می توان آن را در کیف پول اتریومی متامسک ذخیره کرد.

    • کیف پول نرم افزاری تراست ولت (Trust Wallet)

    تراست ولت یکی از کیف پول های موبایلی است که در دو نسخه اندروید و IOS ارائه شده است، این کیف پول پس از حمایتی که صرافی بایننس از آن داشت تعداد ارزهای دیجیتال پشتیبانی کننده خود را افزایش داد و اعتبار بالایی را به دست آورد. در حال حاضر تراست ولت نیز از رمزارز سینتتیکس پشتیبانی می کند.

    خرید ارز دیجیتال سینتتیکس

    معمولا انجام هر کاری به چند روش ممکن است که در میان روش های مختلف یکی از روش ها به عنوان بهترین شناخته می شود. خرید ارزهای دیجیتال نیز به همین صورت است، شما می توانید برخی از ارزهای دیجیتال را به صورت مستقیم از شخص دیگر خریداری کنید و یا اینکه با مراجعه به برخی از کانال های تلگرام خرید و یا فروش خود را انجام دهید. اما باید بدانید که بهترین و معتبرترین روش خرید ارزهای دیجیتال مراجعه به وبسایت صرافی و خرید ارز دیجیتال موردنظر از صرافی است، نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که باید در انتخاب صرافی دقت داشته باشید و حتما موارد مهم را پیش از استفاده صرافی بررسی کنید. برای دانستن تمام جزئیات و کلیات موردنظر برای شروع فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال سپری کردن یک دوره آموزش ارز دیجیتال می تواند موفقیت شما را در این بازار تا حد زیادی تضمین کند، بعد از آموزش، این خود شما هستید که در میزان موفقیت یا شکست تان نقش مهم خواهید داشت، به عنوان مثال شما به عنوان یک فعال بازار ارزهای دیجیتال که آموزش اصولی را هم پشت سر گذاشته اید باید حتما به آنچه آموخته اید پایبند باشید، در غیر این صورت موفق نخواهید شد.

    فعالان ایرانی بازار ارزهای دیجیتال برای خرید رمزارز سینتتیکس می توانند از صرافی های ایرانی و یا خارجی استفاده کنند، در ادامه روند خرید از هر کدام را مختصرا شرح خواهیم داد.

    صرافی ایرانی

    برای خرید رمزارز سینتتیکس از یک صرافی ایرانی باید پس از ایجاد حساب کاربری در صرافی، حساب کاربری خود را با استفاده از کارت بانکی خود شارژ کنید و سپس به راحتی و همچون یک خرید اینترنتی، رمزارز سینتتیکس یا هر ارز دیجیتال دیگر را خریداری کنید. برای این کار کافی است وارد پنل کاربری خود شده و در بخش ثبت سفارش، سفارش خرید خود را با حجم و قیمت موردنظرتان ثبت کنید و در نهایت بر روی دکمه ی سبز (Buy) کلیک کنید.

    صرافی خارجی

    اگر صرافی ایرانی معتبری برای خرید رمزارز سینتتیکس پیدا نکردید و یا میزان کارمزد خرید بالا بود و یا به هر دلیل دیگر، قصد خرید رمزارز سینتتیکس را از یک صرافی خارجی داشتید باز هم در مرحله اول به یک صرافی ایرانی نیاز خواهید داشت، البته نه برای خرید سینتتیکس، شما باید ارز دیجیتال تتر، بیت کوین و یا هر ارز دیجیتال مناسب دیگر را خریداری کنید و در مرحله بعد ارز دیجیتالی که خریداری کردید را به صرافی خارجی منتقل کنید، در مرحله بعد می توانید به راحتی با مشخص کردن قیمت و حجم موردنظر برای خرید ارز دیجیتال سینتتیکس، سفارش خرید خود را ثبت کنید.

    و اما دو نکته مهم که باید به آنها اشاره کرد:

    • رمزارزی که قرار است در صرافی ایرانی خریداری کنید و به صرافی خارجی انتقال دهید بستگی به صرافی خارجی دارد، به عنوان مثال اگر قصد خرید رمزارز سینتتیکس را از صرافی کوکوین داشته باشید باید ابتدا در صرافی ایرانی یکی از ارزهای دیجیتال تتر، بیت کوین، اتریوم و یا ارز فیات دلار آمریکا را تهیه کرده و سپس به صرافی کوکوین منتقل کنید.
    • پس از خرید رمزارز سینتتیکس از هر صرافی (ایرانی و خارجی) آن را بلافاصله به یک کیف پول معتبر که از ارز دیجیتال Synthetix پشتیبانی می کند انتقال دهید.

    صرافی های پشتیبانی کننده از ارز دیجیتال سینتتیکس

    صرافی بایننس (Binance)

    صرافی بایننس از لحاظ حجم معاملات روزانه بزرگ ترین صرافی دنیا به حساب می آید، این صرافی با اضافه کردن امکانات جدید، کاربران خود را راضی نگه داشته است، از طرف دیگر کارمزد تراکنش ها در صرافی بایننس معقولانه تر از بسیاری از دیگر صرافی های ارز دیجیتال است. با تمام این تفاصیل صرافی بایننس اخیرا امکانات و خدمات خود را محدود به گروه خاصی از کشورها کرده است و بنابراین بسیاری از مردم دنیا از جمله ایرانیان در بهره بردن از خدمات این صرافی محدودیت دارند.

    با این حال کاربران صرافی بایننس می توانند با استفاده از ارزهای دیجیتال تتر، بیت کوین، BUSD و BNB ارز دیجیتال سینتتیکس را در بازار اسپات خریداری کنند.

    صرافی کوین بیس (Coinbase Exchange)

    کوین بیس یک صرافی آمریکایی است که امنیت و البته ممنوعیت های آن برای استفاده ی برخی از کشورها زبان زد است. با این حال زمانی که صرافی کوین بیس یک ارز دیجیتال را لیست می کند می توان از لحاظ بنیادی به آن ارز دیجیتال اعتماد کرد. در نتیجه می توان گفت که رمزارز سینتتیکس با لیست شدن در صرافی کوین بیس حداقل کیفیت های لازم برای اعتماد کردن به آن را کسب کرده است. یکی دیگر از ویژگی های صرافی کوینبیس این است که به کاربران خود اجازه می دهد با استفاده از ارزهای فیات هم در این صرافی فعالیت کنند. کاربران برای خرید رمزارز سینتتیکس به یکی از ارزهای فیات دلار آمریکا، یورو و یا پوند انگلستان نیاز خواهند داشت. اما علاوه بر ارزهای فیات، کاربران می توانند با استفاده از ارز دیجیتال بیت کوین نیز سینتتیکس را در این این صرافی خریداری کنند.

    صرافی کوکوین (Kucoin)

    کوکوین یک صرافی بین المللی است که کاربران ایرانی در حال حاضر می توانند بدون احراز هویت و تغییر IP در آن فعالیت داشته باشند. صرافی کوکوین پس از محدودیت های اعمال شده از سمت بایننس مقصد بسیاری از ایرانیان برای انجام معاملات ارزهای دیجیتال شد، اگر شما هم یکی از کاربران صرافی کوکوین هستید و قصد خرید ارز دیجیتال Synthetix را دارید، می توانید با استفاده از تتر، بیت کوین، اتریوم و دلار آمریکا خرید خود را انجام دهید.

    صرافی یونی سواپ (Uniswap)

    علی رغم غیرمتمرکز بودن ماهیت ارزهای دیجیتال، اکثر صرافی های ارزهای دیجیتال متمرکز هستند، اما در این میان صرافی های غیرمتمرکزی نیز وجود دارند که یونی سواپ یکی از همین صرافی ها است. کاربران صرافی یونی سواپ می توانند با استفاده از WETH ارز دیجیتال Synthetix را خریداری کنند.

    علاوه بر صرافی هایی که در بالا ذکر کردیم شما می توانید رمزارز سینتتیکس را از صرافی های دیگری همچون هوبی گلوبال (Huobi Global)، Bithumb، FTX، Poloniex، Bitfinex، اوکی اکسچنج (OKEX)، Sushiswap، Bancor Network، Indodax، Crypto.com Exchange، OX Protocol، LBank، WazirX و … خریداری کرد.

    به علاوه اگر کاربری قصد باز کردن معاملات شرطی بر روی رمزارز سینتتیکس داشته باشد می تواند با ایجاد یک حساب کاربری در یکی از صرافی های بایننس (Binance)، Huobi Global، FTX، Kucoin، Phemex، اوکی اکسچنج (OKEX)، Delta Exchange، CoinFLEX، StormGain، Perpetual Protocol و صرافی کوین تایگر (CoinTiger) معاملات شرطی خود را انجام دهد.

    آینده ارز دیجیتال سینتتیکس

    در بررسی هر ارز دیجیتالی باید به عوامل مختلف موثر بر روی آن ارز دیجیتال توجه داشت، یکی از این عوامل وضعیت کلی بازار ارزهای دیجیتال است. احتمالا شما هم از رشد اکثر ارزهای دیجیتال در محدوده ی زمانی اواخر سال 2020 و اوایل سال 2021 مطلع هستید. موقعیت کلی بازار و دید عامه مردم و دولت و سازمان ها به بازار ارزهای دیجیتال به طور کلی بر روی قیمت و ارزش بسیاری از ارزهای دیجیتال تاثیر مستقیم و هم زمان می گذارد. این موضوع را نمی توان به طور دقیق بررسی کرد اما بسیاری از اقتصاددانان آینده اقتصاد دنیا را در گرو ارزهای دیجیتال می بینند.

    اما یکی از ایراداتی که به پلتفرم سینتتیکس گرفته می شود این است که علی رغم اینکه به نظر می رسد این پلتفرم مربوط به آینده باشد، هنوز نمی توان از پیشرفت آن در آینده مطمئن بود و این پلتفرم هنوز هم در حال توسعه است.

    و از طرف دیگر با توجه به بزرگی بازارهای مالی سنتی، می توان نتیجه گرفت که سنتتیکس اگر به خوبی عمل کند پتانسیل بسیار بالایی در ایجاد ساخت یک بازار توکن بر روی شبکه بلاک چین خواهد داشت که این موضوع می تواند آینده ی بسیار درخشانی را برای این رمزارز رقم بزند. با توجه به موارد ذکر شده می توان به این نتیجه رسید که در صورتی که تیم پروژه بتواند به درستی بر روی توسعه ارز دیجیتال SNX کار کند و اهداف مطرح شده را محقق کند، می توان آینده ی خوبی را برای این رمزارز و پلتفرم آن پیش بینی کرد.

    سخن آخر

    سینتتیکس یک پروتکل غیرمتمرکز است که بر روی شبکه اتریوم مستقر شده است، این پلتفرم دارای دو توکن به نام های SNX و Synth است که هر کدام وظایف خاص خود را دارند، در مقاله ای که مطالعه کردید این موارد به تفصیل توضیح داده شده اند. مورد مهم دیگری که در این پلتفرم وجود دارد سیاست تورمی آن است که افراد زیادی را برای کسب سود به سمت خود کشانده است.

    سعی ما بر این بود تا ارز دیجیتال سینتتیکس و پلتفرم آن را با جزئیات برای شما معرفی کرده و شرح دهیم.

    سوالات متداول

    بله، سینتتیکس با نماد SNX یک توکن مبتنی بر ERC-20 شبکه اتریوم است.

    کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)، کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)، کیف پول نرم افزاری متامسک (MetaMask)، کیف پول نرم افزاری تراست ولت (Trust Wallet)

    صرافی بایننس (Binance)، صرافی کوین بیس (Coinbase Exchange)، صرافی کوکوین (Kucoin)، صرافی یونی سواپ (Uniswap)، هوبی گلوبال (Huobi Global)، Bithumb، FTX، Poloniex، Bitfinex، اوکی اکسچنج (OKEX)، Sushiswap، Bancor Network، Indodax، Crypto.com Exchange، OX Protocol، LBank، WazirX و …

    صدور دارایی های ترکیبی