شرکت سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی در سال ۱۳۷۰ باهدف اصلی مشارکت در طرحها و واحدهای تولیدی و صنعتی عموماً صنایع پتروشیمی تأسیس شد و در سال ۱۳۷۴ در لیست شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار درآمد.
آنچه از رویدادهای مالی شرکت باید بدانید
سهامداران وپترو
۱-۱) شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین – تاپیکو
۲-۱) سازمان تأمین اجتماعی
۳-۱) شرکت آوای پردیس سلامت
۴-۱) سایر
پرتفوی سرمایهگذاری وپترو
از منظر بهای تمامشده حدود ۳۹ درصد و ازنظر تأثیرگذاری ارزش بازار حدود ۸۰ درصد از پرتفوی وپترو بورسی میباشد که مهمترین سهام موجود در پرتفوی، سرمایهگذاری ساختمان ایران، کربن ایران، دوده صنعتی پارس، بازرسی فنی و کنترل خوردگی تکین کو و صنایع لاستیک سهند میباشند. همچنین سرمایهگذاری هامون کیش، پتروشیمی الیانس، پتروشیمی کارون، شیمی بافت مهمترین سهام ازنظر بهای تمامشده میباشند.
سرمایهگذاریهای کوتاهمدت و بلندمدت
تمام رویدادها و معاملاتی که در طی ۱۲ ماه بهصورت گزارش عملکرد یکماهه توسط شرکت در سایت کدال گزارش میگردد تجمیع شده و بهصورت یکجا تحت این سرفصل در صورتهای مالی حسابرسی شده ارائه میگردد که میتوان اطلاعات کلی را از آن برداشت کرد و مبنای تحلیل برای ما همان گزارشهای یکماهه خواهد بود.
درآمد سود حاصل از سرمایهگذاری
درآمد حاصل از سرمایهگذاری عمدتاً بابت سود دریافتی از شرکتهای بازرسی فنی و کنترل خوردگی تکین کو، شیمی بافت و کربن ایران میباشد. لازم به ذکر است که این شرکت عموماً از محل فروش سهام درآمدهای مهمی را شناسایی میکند.
سایر اقلام عملیاتی
عمدتاً مربوط به ذخیره کاهش ارزش سرمایهگذاریها و برگشت آن میباشد.لازم به ذکر است که هر موقع قیمت سهام خریداریشده در تاریخ تهیه صورت مالی کمتر از بهای تمامشده برای شرکت گردد در این صورت شرکت اقدام به ذخیره کاهش ارزش سرمایهگذاریها میکند و زمانی که این مبلغ برگشت خورد برگشت ذخیره کاهش ارزش را گزارش خواهد کرد که اولین قلم کاهنده سود و دومی افزایشدهنده سود خالص هست (توجه کنید که این اقدام به دلیل استانداردها و مفروضات حسابداری میباشد که شرکت را ملزم به ارائه این حسابها میکند).
سایر اقلام عملیاتی – استثنایی
درصورتیکه شرکت سهامی را که مالکیت بیش از ۸ یا ۱۰ درصد آن را دارد به فروش برساند در این حساب گزارش خواهد کرد.توجه کنید که در حالت فوق معمولاً در قیمتی بالاتر از ارزش بازار آن قیمتگذاری و به فروش خواهد رسید و در این حالت سود حاصل از فروش در این حساب گزارش خواهد شد.
عوامل اثرگذار بر رشد قیمت سهام وپترو
ازآنجاییکه رشد قیمت سهام شرکتهای سرمایهگذاری منوط به وجود فرصتهای بالقوه افزایش سود هر سهم شرکتهای زیرمجموعه آن میباشد، به همین دلیل بایستی پتانسیلهای رشد شرکتهای زیرمجموعه وپترو را بررسی کرد که در ادامه به صورت خلاصه توضیحاتی را ارائه میکنیم:
ساختمان ایران:
این شرکت در حوزه سرمایهگذاری در سهام شرکتهای حوزه عمران و ساختمان فعالیت میکند و مالک سهام بانک اقتصاد نوین، نوسازی و ساختمان تهران، سرمایهگذاری ساختمان نوین، سرمایهگذاری توسعه و عمران کرمان، سرمایهگذاری و توسعه خوزستان است.
کربن ایران:
این شرکت در حوزه تولید دوده صنعتی فعالیت دارد و بخش عمدهفروش آن در داخل انجام میگیرد. برای مطالعه فاکتورهای مهم بنیادی شکربناینجارا کلیک نمایید.
دوده صنعتی پارس:
این شرکت نیز به تولید دوده صنعتی پرداخته و عمدهفروش خود را در داخل انجام میدهد. برای مطالعه فاکتورهای مهم بنیادی شدوص اینجا را کلیک نمایید.
بازرسی فنی و کنترل خوردگی تکین کو:
این شرکت در حوزه خدمات بازرسی فنی و محیطی میپردازد. لازم به ذکر است که شیوه درآمدزایی این شرکت در قالب عقد قرارداد با شرکتهای طرف قرارداد میباشد که در قالب افشاییات شرکت به اطلاع عموم میرسد.
صنایع لاستیک سهند:
این شرکت به تولید تسمهنقاله و قطعات فنی اشتغال دارد و مرجع قیمتگذاری آن درونسازمانی و بر اساس تصمیمات کمیته فروش انجام میپذیرد.
تولیدی گازلوله:
این شرکا در حوزه تولید و فروش لوله پلی اتیلن دوجداره فاضلابی، لوله پلی اتیلن تکجداره گازرسانی، لوله پلی اتیلن تکجداره آبرسانی و انواع اتصالات فعالیت دارد.
ریسک های شرکت
عملکرد و وضعیت مالی شرکتهای تابعه، در معرض ریسک های زیر می باشد:
ریسک نوسان نرخ ارز:
ریسک نوسان نرخ ارز در کنار سیاست های متزلزل ارزی بیشترین تاثیر را بر نرخ های مواد اولیه و فروش محصولات شرکت های تولیدی دارد. این ریسک گروه شرکت های مواد و محصولات شیمیایی نظیر کربن، دوده صنعتی، شیمی بافت و شیمی تکس را تحت تاثیر قرار می دهد.
ریسک نوسان نرخ بهره:
ریسک نوسان نرخ بهره و سود سپرده ها، جابه جایی منابع بین بازار پول و بازار سرمایه را رقم می زند. این ریسک مستقیما بر قیمت های سهام در بازار سرمایه تاثیر گذاشته و ارزش بازار سرمایه گذاری های موجود در سبد سرمایه گذاری ها را دستخوش تغییرات می کند. از این رو بیشترین تاثیر را در ارزش سبد سرمایه گذاری های شرکت اصلی، همچنین سبد شرکت های سرمایه گذاری هامون کیش، گسترش تجارت هامون، سرمایه گذاری لاستیکی سهند و سرمایه گذاری توسعه صنایع شیمیایی خواهد داشت. از طرفی هزینه فرصت وصول مطالبات در شرکت های فعال در حوزه پیمانکاری و خدمات فنی و مهندسی را به شدت افزایش می دهد.
ریسک نقدشوندگی:
ریسک نقدشوندگی عبارت است از احتمال نقد نشدن دارایی یک سرمایه گذار در زمان معین و به مقدار کافی. شرکت های گروه که در حوزه خدمات فنی و مهندسی فعال می باشند، در سال های اخیر همواره با این ریسک مواجه بوده اند، و مطالبات خویش از کارفرمایان را به موقع وصول نکرده اند. از جمله مهم ترین این عوامل می توان به عدم نقدینگی دولت و کارفرمایان در پرداخت دیون پیمانکاران اشاره کرد. همچنین این ریسک در حد بالایی متوجه حوزه املاک و مستغلات نیز می باشد که سرمایه گذاری های این شرکت در سرمایه گذاری ساختمان ایران را تحت تاثیر قرار داده است.
ریسک تورم:
این ریسک که با نام ریسک قدرت خرید نیز شناخته می شود، برابر است با احتمال کاهش ارزش پول یک کشور توسط پدیده تورم، که هم مستقیم و هم غیر مستقیم از ناحیه شرکت های تابعه متوجه فعالیت شرکت می باشد. افت ارزش دارایی ها در نتیجه تورم، گریبان گیر همه گروه های فعال در همه صنایع می باشد. لیکن در شرکت های گروه گاز لوله که فروش کالا و خدمات به صورت اعتباری به دولت، به شرط دریافت اسناد خزانه بلند مدت را دارند، در معرض ریسک بیشتری می باشند. همچنین در گروه شرکت های خدمات فنی و مهندسی نیز به دلیل انباشت مطالبات از ناحیه سپرده های بیمه، حسن انجام کار و حسن انجام تعهدات نیز ریسک مذکور بالاست.
در انتها لازم به ذکر است با توجه به ماهیت فعالیت شرکت، راه از بین بردن ریسک های غیر سیستماتیک، تنوع بخشی و تشکیل پرتفوی سرمایه گذاری است.
مؤلف: احمد لحیم گرزاده
به این مقاله امتیاز دهید
(۱۹۰ رای)
۴.۴/۵
۱۲۳۴۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات محصولات شیمیایی به شما پیشنهاد میکنیم: