Lines_Background
وبینار آنلاین خانه‌سرمایه
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایهآموزش ترید از صفر صفر

صرافی های ارز دیجیتال

waht-is-a-digital-currency-exchange
صرافی ارز دیجیتال چیست : راهنمایی...

با گسترش روز افزون دنیای ارز دیجیتال و خلق فرصت‌های درآمدزایی جدید، دنیای ارز دیجیتال می‌تواند همان اندازه که برای مخاطبین جذاب است، گیج کننده و ترسناک نیز باشد. اگر قصد ورود به دنیای جذاب و پر سود ارز های دیجیتال را دارید، آشنایی با چیستی، نحوه کارکرد و انتخاب صرافی ارز دیجیتال یکی از قدم‌های الزامیست.

اما صرافی ارز دیجیتال چیست؟ با صرافی‌های سنتی ارز فیات (ارز ملی کشورها مثل ریال، دلار، یورو) چه تفاوتی دارد؟ چگونه می‌توان از صرافی‌های ارز دیجیتال استفاده کرد؟ چه انواعی دارد و چگونه مطابق نیاز خود، صرافی مناسب را انتخاب کنیم؟ در این مطلب از خانه سرمایه، سعی داریم به زبان ساده شما را با صرافی‌های ارز دیجیتال آشنا و به سوالات ذکر شده پاسخ دهیم.

صرافی ارز دیجیتال چیست و چه تعریفی دارد؟

صرافی‌ ارز دیجیتال یک پلتفرم آنلاین است که کاربران در آن می‌توانند ارز دیجیتال مد نظرشان را با ارز فیات یا سایر ارزهای دیجیتال خرید و فروش کنند، ارزهای دیجیتال مختلف را باهم معاوضه کنند و معاملات ارزهای دیجیتال خود را تسهیل ببخشند. در واقع این صرافی‌ها قلب تپنده‌ی بازار ارزهای دیجیتال هستند که ادامه‌ی حیات این اکوسیستم را تضمین می‌کنند.

برخلاف صرافی‌های سنتی و سایر بازار‌های مالی، سازوکار صرافی‌های ارز دیجیتال کاملاً آنلاین است و در 24 ساعت روز و 7 روز هفته به کاربران سرویس می‌دهد. اما کاربران در صرافی ارز دیجیتال از چه خدماتی بهره ‌می‌برند؟ رایج‌ترین خدماتی که صرافی‌های ارز دیجیتال به کاربران خود ارائه می‌کنند عبارت هستند از:

  • خرید و فروش ارزهای دیجیتال: کلیدی‌ترین سرویس صرافی‌های ارز دیجیتال خرید و فروش ارز دیجیتال از طریق ارز فیات (مثل ریال، دلار، و یورو) است. کاربران می‌توانند با شارژ حساب خود ارزهایی از جمله اتریوم و بیت‌ کوین را خریداری کنند.
  • کیف پول ارز دیجیتال: بعد از خریداری ارز دیجیتال، کاربران می‌توانند در کیف پول صرافی، ارز خریداری شده را نگهداری کنند.
  • تعویض یا سوآپ ارز دیجیتال: علاوه بر خرید و فروش ارز دیجیتال با پول ملی، کاربران می‌توانند دو ارز دیجیتال را با هم معاوضه یا سوآپ کنند.
  • انواع معاملات: فراهم کردن بستری برای انواع روش‌های مختلف معامله ارز دیجیتال مانند معاملات فیوچرز، معاملات اسپات و غیره.
  • استیکینگ: خدمات استیکینگ و استخر نقدینگی برای افرادی که می‌خواهند بدون معامله کردن ارزهای دیجیتال و سایر فعالیت‌های تجاری مشابه امکان‌پذیر در صرافی‌ها کسب درآمد کنند.
  • منابع آموزشی: بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال برای کاربران مبتدی منابع آموزشی از جمله مقالات و ویدیوهای آموزشی تدارک می‌بینند تا افراد با ارز دیجیتال و اصول معامله‌گری آشنا شوند.
  • خدمات مشتریان: کاربرانی که سوال یا مشکلی دارند می‌توانند با ارتباط با پشتیبانی از طریق چت آنلاین، تیکت و ایمیل، یا مطالعه‌ی بخش سوالات متداول (FAQ) پاسخ سوالات خود را بیابند.
  • سرویس‌های امنیتی: صرافی‌های ارز دیجیتال برای امنیت و حفظ سرمایه کاربران، طیفی از سرویس‌های امنیتی را تدارک دیده‌اند. از جمله این سرویس‌ها می‌توان به تایید دو عاملی هویت (2FA)، رمزنگاری حساب، و تایید هویت منظم کاربر (از طریق ایمیل یا پیامک) اشاره کرد.
  • اپلیکیشن همراه: بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال، اپلیکیشن موبایل صرافی را طراحی کردند تا کاربران بتوانند از هر کجا به راحتی ارز دیجیتال را خرید و فروش و معاملات خود را دنبال کنند.

اما همه‌ی صرافی‌ها یکسان نیستند و انواع صرافی‌‌های ارز دیجیتال شامل سه دسته‌ی کلی متمرکز، غیر متمرکز و هیبریدی می‌شود. 

انواع صرافی

انواع صرافی‌های ارز دیجیتال چه هستند؟

قبل از انتخاب صرافی مناسب برای نیاز شما، باید با انواع صرافی‌های ارز دیجیتال کمی آشنا شوید. انواع صرافی‌های ارز دیجیتال عبارت‌اند از:

  • صرافی‌های متمرکز یا CEX
  • صرافی‌های غیر متمرکز یا DEX
  • صرافی‌های ترکیبی یا Hybrid
  • صرافی‌های همتا به همتا یا P2P
  • صرافی‌های OTC

اولین و معروف‌ترین نوع صرافی های ارز دیجیتال، صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز (Centralized Exchange) یا CEX- ها هستند. صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز، صرافی‌های بزرگی هستند که طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال را برای خرید و فروش و معاوضه برای کاربران خود فراهم می‌کنند. این نوع صرافی‌ها علاوه بر پلتفرم معاملاتی آنلاین، دفتر مرکزی فیزیکی و مدیریت رسمی دارند و باید تابع برخی از قوانین بین‌المللی و همینطور قوانین محلی باشند.

برای استفاده از این صرافی‌ها شما نیاز به افتتاح حساب و احراز هویت دارید؛ سپس باید از طریق ارز فیات یا ارز دیجیتال حساب خود را شارژ کنید و به معامله‌گری بپردازید. صرافی‌های متمرکز معمولاً یک کیف پول ارز دیجیتال بومی (Local Wallet) بر بستر وب سایت صرافی دارند که ارز دیجیتال خریداری شده به آن منتقل می‌شود.

برای استفاده از صرافی‌های غیر متمرکز (Decentralized Exchanges) یا DEX نیازی به افتتاح حساب و احراز هویت نیست و کاربران صرفاً با اتصال کیف پول ارز دیجیتال خود به پلتفرم صرافی می‌توانند ارز دیجیتال را معامله یا سوآپ (معاوضه) کنند. صرافی‌های غیر متمرکز معمولاً محدودیتی برای استفاده کاربران ندارند اما سرویس‌های محدود‌تری را نسبت به صرافی‌های متمرکز ارائه می‌دهند.

نوع سوم صرافی‌ها، صرافی‌های هیبریدی یا ترکیبی هستند که ترکیبی از صرافی‌های متمرکز و غیر متمرکز هستند. این صرافی‌ها مشابه صرافی‌های متمرکز نقدینگی بالایی دارند و از سوی دیگر مشابه صرافی‌های غیر متمرکز، با اتصال به والت شخصی و خارجی شما کار می‌کند. ترکیب ویژگی‌های مثبت دو نوع صرافی متمرکز و غیر متمرکز و حذف برخی ویژگی‌های منفی آن‌ها باعث شده بسیاری از متخصصان صرافی‌های ترکیبی را آینده‌ی صرافی‌های ارز دیجیتال بدانند. اگر علاقه‌مند به مطالعه بیشتر درمورد انواع صرافی‌های ارز دیجیتال و ویژگی‌های هر یک هستید، می‌توانید به این مطلب مراجعه کنید.

چگونه در صرافی ارز دیجیتال ترید کنیم؟

نحوه استفاده از صرافی ارز دیجیتال به چه شکل است؟ جواب این سوال به نوع صرافی و هدف شما بستگی دارد. اگر قصد خرید و برداشت ارزهای دیجیتال از یک صرافی متمرکز را دارید، باید مسیر کلی زیر را دنبال کنید.

نحوه استفاده از صرافی ارز دیجیتال متمرکز:

مرحله اول: در صرافی متمرکز مد نظر یک حساب باز کنید و احراز هویت خود را کامل کنید.

مرحله دوم: حساب خود را با ریال یا با ارز دیجیتال شارژ کنید. شارژ حساب صرافی از طریق درگاه بانکی یا ارسال ارزهای دیجیتال به کیف پول اختصاصی صرافی ممکن است.

مرحله سوم: کریپتو مد نظر را خریداری کنید. ارز‌های خریداری شده به کیف پول بومی وب سایت صرافی انتقال داده می‌شود.

مرحله چهارم: برای امنیت بیشتر و نگهداری بلند مدت دارایی، حتماً ارز خریداری شده را به کیف پول گرم یا سرد خود انتقال دهید.

نحوه استفاده از صرافی ارز دیجیتال غیر متمرکز:

مراحل استفاده از صرافی‌های غیرمتمرکز با صرافی‌های متمرکز تفاوت دارد و کاربر باید مسیر دیگری را دنبال کند. مراحل استفاده از صرافی متمرکز به شکل زیر است:

مرحله اول: وارد سایت یا وب اپ صرافی غیرمتمرکز شوید. این کار از طریق مرورگر دستگاه شما و برخی ولت‌های کریپتوکارنسی ممکن است.

مرحله دوم: کیف پول شخصی خود را به سایت یا وب اپ صرافی متصل کنید.

مرحله سوم: در قسمت سوآپ (Swap) می‌توانید ارز دیجیتال موجود در کیف پول خود را با سایر ارزها معاوضه کنید. 

توجه داشته باشید که صرافی‌های غیر متمرکز حساب کاربری ندارند، نیازی به احراز هویت نیست، کیف پول بومی ندارند و معاملات مستقیماً با ارز موجود در کیف پول شما انجام می‌شود. به همین علت قبل از انجام معاملات نیاز است کیف پول خود را با یک صرافی متمرکز شارژ کنید.

اما ممکن است در ذهن شما این سوال شکل بگیرد که اگر برای انجام معاملات بر بستر صرافی‌های غیر متمرکز نیاز به شارژ کیف پول خصوصی با یک صرافی متمرکز است، اصلاً چرا از صرافی متمرکز استفاده کنیم؟ چرا مستقیماً معاملات را با صرافی متمرکز انجام ندهیم؟ پاسخ این سوال طیف گسترده‌ی ارز‌های صرافی غیر متمرکز است.

صرافی‌های غیر متمرکز از آن‌جا که رگوله نمی‌شوند هر فردی می‌تواند توکن خاص خود را بسازد و توکن آن را به فروش برساند؛ به همین دلیل کاربران به راحتی می‌توانند طیف گسترده‌ای از توکن‌ها را خریداری کنند، توکن‌هایی که نمی‌توان آن‌ها را از صرافی‌های متمرکز تهیه کرد. 

چطور ترید کنیم؟

چگونه یک صرافی ارز دیجیتال مناسب انتخاب کنیم؟

نحوه انتخاب صرافی مناسب تا حد زیادی بستگی به نیاز شما دارد. سرمایه‌گذاران و معامله‌گران برای انتخاب صرافی ارز دیجیتال مناسب ملاک‌های زیر را مد نظر قرار می‌دهند:

  • اعتبار و امنیت صرافی
  • سرویس‌دهی به کاربران ایرانی و امکان شارژ ریالی
  • سرعت بالا و کارمزد پایین معاملات
  • طیف وسیع ارزهای دیجیتال قابل خرید و فروش
  • نقدینگی و حجم بالای معاملات صرافی 
  • امنیت حریم خصوصی کاربران
  • پشتیبانی از روش‌های مختلف معاملاتی
  • رابط کاربری ساده و مناسب کاربران مبتدی
  • دارا بودن خدمات پشتیبانی پاسخگو، کارآمد و سریع

اولویت بندی این ملاک‌ها بستگی به هدف شما از انتخاب صرافی دارد. اگر به دنبال معامله‌گری بر بستر کریپتوکارنسی هستید، باید حجم معاملات صرافی بالا و کارمزد معاملات پایین باشد‌. از سوی دیگر اگر قصد خرید ارز‌های دیجیتال مختلف و نگهداری طولانی مدت (HODL) ارز در کیف پول خود را دارید، ترجیحاً باید از یک صرافی ایرانی با بیشترین ارز قابل خرید و فروش استفاده کنید. برای کاربران ایرانی، یکی از مهم‌ترین ملاک‌ها برای انتخاب یک صرافی باید امکان سرویس‌دهی به ایرانیان باشد. در ادامه با خطرات و مقررات مربوط به صرافی‌های ارز دیجیتال بیشتر آشنا می‌شوید.

خطرات و مقررات مربوط به صرافی‌های ارز دیجیتال

صرافی‌های متمرکز، بسته به کشوری که در آن کار می‌کنند ملزم هستند تا برای ادامه‌ی فعالیت خود از قوانین خاصی پیروی کنند. به عنوان مثال، صرافی نوبیتکس یک صرافی ایرانی با مخاطبان ایرانی و فارسی زبان است که باید از قوانین و مصوبات جمهوری اسلامی ایران پیروی کند؛ از سوی دیگر صرافی کوکوین یک صرافی متمرکز در کشور سیشل و با مشتریان بین المللی است و به  همین دلیل ملزم است تا از قوانین بین المللی و تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه ایران و برخی کشور‌های دیگر پیروی کند‌.

از سری قوانین دیگری که صرافی‌های متمرکز ملزم به پیروی از آن هستند، قوانین مربوط به فروش سکه‌ و توکن‌های نسبتاً امن است. به همین دلیل معمولاً صرافی‌های متمرکز ارز‌های محدودتری نسبت به صرافی‌های غیرمتمرکز ارائه می‌دهند، چراکه صرافی‌های غیرمتمرکز مجبور به پیروی از قوانین نیستند. اما این عدم پیروی نکردن از قانون خطراتی را نیز در پی دارد.

از جمله خطرات صرافی‌های غیر متمرکز، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سایت‌های فیشینگ و کلاهبرداری
  • خرید توکن بی‌ارزش یا اشتباه
  • خرید توکن و سرمایه‌ گذاری در پروژه‌های راگپول
  • هک شدن پلتفرم و از دست دادن سرمایه
  • عدم وجود پشتیبانی آنلاین رسمی برای حل مشکلات احتمالی

اگرچه نسبتاً صرافی‌های متمرکز کم خطر‌تر از برخی صرافی‌های غیر متمرکز هستند، اما بی‌خطر هم نیستند. از جمله معایب صرافی‌های متمرکز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بسیاری از صرافی‌های متمرکز معتبر به ایرانیان اجازه باز کردن حساب را نمی‌دهند و اگر حسابی از قبل داشته باشند، حساب و دارایی آنان را بلوکه می‌کنند.
  • امکان ورشکست شدن صرافی و از دست رفتن سرمایه وجود دارد‌.
  • امکان وضع قوانین جدید ضد ایرانیان وجود دارد.

اگر هنوز در انتخاب صرافی‌ متمرکز یا غیرمتمرکز شک دارید، جدول زیر با مقایسه این دو نوع صرافی به شما در انتخاب پلتفرم معاملاتی مناسب کمک می‌کند.

نوع صرافی/ویژگی تعداد ارز دیجیتال قابل معامله ابزارهای معاملاتی امنیت و اعتبار کار با ایرانیان احراز هویت پشتیبانی
صرافی متمرکز محدود ابزارهای بیشتر معمولاً امن و معتبر به ندرت معمولاً اجباری شبانه روزی و قدرتمند
صرافی غیر متمرکز گسترده و به روز ابزارهای محدود احتمال کلاهبرداری نسبتاً بیشتر است. آزاد احراز هویت ندارد. وجود ندارد.

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی

برای بسیاری از کاربران ایرانی، انتخاب و استفاده از صرافی‌های ایرانی می‌تواند ساده‌ترین و بهترین روش برای سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال باشد. رتبه بندی بهترین صرافی ارز دیجیتال تا حد زیادی بستگی به هدف و نیاز شما دارد، اما به طور کلی، بهترین صرافی‌های ایرانی عبارت‌اند از:

صرافی نوبیتکس

صرافی نوبیتکس بزرگ‌ترین بازار ارز دیجیتال ایران است و از لحاظ کارمزد، انواع معاملات و سرویس‌هایی چون استیکینگ و شرکت در استخر نقدینگی، حرف اول و آخر را در ایران می‌زند. امکان خرید بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال، بیش از ۶ میلیون کاربر، حجم معاملات بالا، کمترین کارمزد معاملات، معاملات اسپات و تعهدی، خدمات درآمد غیر فعال، و آکادمی نوبیتکس گویای طیف گسترده‌ی خدمات و امکانات صرافی نوبیتکس است.

طیف گسترده خدمات نوبیتکس، شرایط معاملات رقابتی از جمله سرعت بالا و کارمزد پایین معاملات، نوبیتکس را با قدرت در لیست بهترین صرافی‌های ایرانی قرار می‌دهد.

صرافی نوبیتکس

صرافی بیت پین

صرافی بیت پین (BitPin) یکی دیگر از پرچم داران بازار ارز دیجیتال ایران است. این صرافی علاوه بر قرار دادن بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال برای خرید و فروش، قابلیت استکینگ و کسب درآمد غیر فعال را برای سرمایه گذاران تعبیه کرده. همچنین، معامله‌گرانی که نیاز به سرمایه‌ی بیشتر دارند، می‌توانند با گذاشتن وثیقه، از صرافی بیت پین برای معاملات خود تا ۱۰۰ میلیون تومان وام دریافت کنند.

علاوه بر امکانات و امتیازات معاملاتی، صرافی بیت پین در آکادمی خود آموزش‌های لازم را به علاقه‌مندان دنیای ارز دیجیتال می‌دهد. همچنین، ابزار‌های تحلیل و چارت قیمت دارد که می‌توانید از آن برای تحلیل تکنیکال قیمت استفاده کنید. معاملات بیت پپین امن، سریع و با کارمزد پایین صورت می‌گیرند تا معامله‌گران از معاملات سود حداکثری ببرند.

صرافی بیت پین

صرافی بیت 24

صرافی Bit24 با بیش از ۶۰۰ ارز دیجیتال قابل خرید و فروش، امکان معامله پیشرفته، سرعت بالای معاملات، کیف پول ارز دیجیتال امن، رابط کاربری ساده و خلاقانه، احراز هویت سریع و راحت، منابع آموزشی و پشتیبانی شبانه روزی در  ۷ روز هفته، یکی از بهترین گزینه‌های کاربران ایرانی بین صرافی‌های داخل کشور است.

صرافی بیت ۲۴ علاوه بر امتیازات ذکر شده، اپلیکیشن اندروید و IOS نیز دارد که با استفاده از آن می‌‌توانید معاملات خود را در گوشی همراه خود انجام دهید. اضافه بر اپلیکیشن همراه، بیت ۲۴ یک سیستم کسب درآمد از دعوت دوستان نیز تعبیه کرده که کاربران با استفاده از آن می‌توانند درصدی از کارمزد معاملات دوستان خود را دریافت و از آن کسب درآمد کنند.

بیت 24

اگر به شناخت بهترین صرافی‌های ایرانی و امتیازات هر یک علاقه‌مندید، می‌توانید در این مطلب با این صرافی‌ها بیشتر آشنا شوید.

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی

اگرچه نسبتاً کار با صرافی‌های ایرانی از صرافی‌های خارجی ساده‌تر است، اما برخی ویژگی‌های صرافی‌های خارجی می‌تواند برای کاربران بسیار جذاب باشد. بهترین صرافی‌های خارجی عبارت‌اند از:

صرافی BingX

صرافی BingX یکی از صرافی‌های معتبر ارز دیجیتال است که از سال 2020 شکل گرفته است. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد صرافی BingX این است که کاربران ایرانی مجاز به استفاده از این صرافی هستند، که این مسئله در بسیاری از صرافی‌های معتبر دیگر امکان‌پذیر نیست. کاربران این صرافی علاوه بر معاملات سریع و امن اسپات، می توانند بر روی بسیاری از جفت ارز‌های دیگر با اهرم لورج بالا معاملات فیوچرز انجام دهند.

صرافی بینگ ایکس

صرافی CoinEx

صرافی کوین اکس یکی دیگر از صرافی‌های معتبر ارز دیجیتال خارجی است که کاربران ایرانی می‌توانند براحتی از طریق وبسایت صرافی یا اپلیکیشن همراه آن از خدمات صرافی بهره‌مند شوند. صرافی CoinEx با پشتیبانی بیش از ۹۰۰ ارز دیجیتال، حجم معاملات بالای ۵۰۰ میلیون دلار ارزش معاملات روزانه، رابط کاربری آسان و مناسب برای مبتدیان، کیف پول ارز دیجیتال مطمئن، خدمات مشتریان و پشتیبانی آنلاین شبانه روزی در هفت روز هفته، پشتیبانی از زبان فارسی و انواع معاملات از جمله اسپات، مارجین و فیوچرز، به یکی از مقاصد اصلی برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال تبدیل شده. 

صرافی کوینکس

صرافی MEXC

صرافی مکسی برای ایرانیان یکی از بهترین انواع صرافی‌های ارز دیجیتال است. صرافی پرطرفدار و پیشرو MEXC، در سال 2018 تأسیس شد و با تمرکز بر ارائه خدمات با کیفیت و امنیت برای کاربران، به سرعت به یکی از مقصدهای اصلی برای تجارت ارز دیجیتال تبدیل شده است. تاریخچه‌ی کوتاه صرافی MEXC نشان می‌دهد که این صرافی با سرویس‌دهی قدرتمند و رشد پایدار خود، اعتماد و رضایت بسیاری از کاربران را به دست آورده است.

رابط کاربری ساده صرافی مکسی به کاربران اجازه می‌دهد تا به راحتی معاملات خود را انجام دهند و از امکانات مختلفی که صرافی ارائه می‌دهد بهره‌مند شوند. همچنین، امنیت بالای MEXC و استفاده از فناوری‌های رمزنگاری مدرن، کاربران را از هرگونه خطر امنیتی در زمینه معاملات ارز دیجیتال محافظت می‌کند.

صرافی مکسی

صرافی PancakeSwap

صرافی PancakeSwap یکی از بزرگترین صرافی‌های غیرمتمرکز در صنعت ارز دیجیتال است که مبادلات On-chain و Cross-chain را پوشش می‌دهد. این صرافی بیش از ۱۵ میلیون معامله‌گر ماهانه و تقریباً ۲ میلیارد دلار دارایی در اختیار دارد که در بین صرافی‌های غیر متمرکز عدد چشمگیری است. صرافی PancakeSwap به صورت اصلی از بلاکچین Binance Smart Chain استفاده می‌کند اما ۹ زنجیره بلاکچینی مختلف دیگر را نیز پوشش می‌دهد.

صرافی پنکیک سواپ

اگر به مطالعه و مقایسه بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی دارید، می‌توانید با مطالعه‌ی این مطلب با معایب و مزایای هر یک بیشتر آشنا شوید.

اصطلاحات رایج در صرافی های ارز دیجیتال که باید بلد باشید

در دنیای ارز دیجیتال اصطلاحات رایجی وجود دارند که ممکن است در نگاه اول برای کاربران مبتدی گیج کننده یا نامفهوم باشند. آشنا شدن برای با این اصطلاحات مسیر را برای یادگیری مفاهیم پیچیده‌تر هموار می‌کند.

جفت ارز: دو ارز که یا یکدیگر معامله می‌شوند، به عنوان مثال در جفت ارز BTC/ETh با فروش بیت کوین، اتریوم دریافت می‌کنید و برای خرید بیت کوین باید اتریوم پرداخت کنید.

اوردر بوک: اوردر بوک (Order Book) یا دفتر سفارشات، لیستی دیجیتال از سفارشات خرید و فروش کاربران است و مقدار و قیمت سفارشات خرید را با رنگ سبز و فروش را با رنگ قرمز نشان می‌دهد.

مارکت اوردر: با گزینه‌ی مارکت اوردر (Market Order)، صرافی به صورت خودکار و آنی سفارشات فروش را با بالاترین قیمت و سفارشات خرید را با پایین‌ترین قیمت به انجام می‌رساند.

لیمیت اوردر: گزینه‌ی لیمیت اوردر(Limit Order) برای خریداری یا به فروش رساندن دارایی در یک قیمت خاص طراحی شده است.

کارمزد تراکنش: صرافی‌ها برای جابجایی دارایی از حسابی به حساب دیگر، برداشت یا واریز وجه، و انتقال ارز دیجیتال بر روی شبکه بلاکچین، کارمزدی دریافت می‌کنند که به آن کارمزد تراکنش (Transaction Fee) می‌گویند.

واریز وجه: برای شارژ حساب صرافی لازم است که از طریق درگاه ریالی، وجه مد نظر خود را از بانک به کیف پول صرافی منتقل کنید. به این عملیات واریز  وجه (Deposite) می‌گویند. 

برداشت وجه: برای خروج سرمایه ریالی از حساب صرافی و انتقال آن به حساب بانکی شخصی، از گزینه‌ی برداشت وجه (Withdrawal) باید استفاده کنید. توجه داشته باشید که برداشت وجه فقط به ریال ممکن است. 

کارمزد برداشت/واریز وجه: صرافی‌های ارز دیجیتال برای واریز و برداشت وجه معمولاً مقدار ثابتی کارمزد دریافت می‌کنند.

احراز هویت: احراز هویت یا KYC به معنی تایید هویت کاربران از طریق اسکن مدارک شخصی آن‌هاست. بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال بدون احراز هویت به کاربران سرویس‌ نمی‌دهند.  

تایید دو عاملی هویت (2FA): تایید دو عاملی هویت (Two Factor Authentication) نوعی مکانیزم امنیتی است که برای جلوگیری از سرقت دارایی از حساب صرافی و افزایش امنیت به کار می‌رود. 

کیف پول گرم: به کیف پول ارز دیجیتالی که همواره به اینترنت متصل باشد کیف پول گرم (Hot Wallet) می‌گویند. استفاده از کیف پول داغ آسان‌تر است.

کیف پول سرد: کیف پول سرد (Cold Wallet) به کیف پول ارز دیجیتال سخت افزاری می‌گویند که فقط در صورت نیاز به اینترنت متصل می‌شود. استفاده از کیف پول‌های سرد در مقابل گرم معمولاً کمی پیچیده‌تر اما به مراتب امن‌تر است.

نقدینگی: نقدینگی (Liquidity) به مجموع ارزش دارایی‌های یک استخر نقدینگی، جفت ارز یا سرمایه‌ی یک صرافی می‌گویند.

نوسانات قیمت: به تغییرات قیمت یک دارایی در یک بازه‌ی زمانی مشخص، نوسانات قیمت (Price Volatility) می‌گویند. نوسانات قیمت را با انحراف معیار و واریانس نسبت به میانگین قیمت می‌سنجند. بازار ارز دیجیتال نسبت به سایر بازارهای مالی نوسانات قیمت شدیدتری را تجربه می‌کند که باعث افزایش ریسک و سود معاملات می‌شود.

تنوع بخشی: تنوع بخشی (Diversification) نوعی استراتژی سرمایه‌گذاری است که شامل پخش سرمایه و خرید چند دارایی مختلف می‌شود و از ریسک سرمایه‌گذاری می‌کاهد.

فومو: فومو (FOMO) یا ترس از جا ماندن، زمانی ایجاد می‌شود که بازار روند صعودی می‌گیرد و سرمایه‌گذاران نمی‌خواهند از فرصت کسب سود جا بمانند و به دلیل فومو در قیمت‌های نسبتاً بالا، دارایی را خریداری می‌کنند.

فاد: در بازار ارز دیجیتال، با ایجاد نگرانی، عدم اطمینان و شک به رشد بیشتر قیمت، برخی کاربران اخبار منفی و نگران کننده را پخش می‌کنند و اصطلاحاً می‌گویند بازار دچار فاد (FUD) شده است.

پامپ اند دامپ: پامپ اند دامپ (Pump and Dump) یا به فارسی بالا ببر و بفروش، نوعی دستکاری غیرقانونی قیمت دارایی است. عاملان این طرح در قیمت پایین دارایی را خریداری می‌کنند و با دستکاری غیر قانونی قیمت را بالا می‌برند و سپس در قیمت بالا به سایر افراد دارایی را می‌فروشند و کسب سود می‌کنند.

معاملات مارجین: در معاملات مارجین (Margin Trading)، معامله‌گر می‌تواند با از طریق اهرم لورج (Leverage) برای معامله خود وام دریافت کند و با چند برابر سرمایه خود به معامله‌گری بپردازد. معاملات مارجین سود و به مراتب ریسک بالاتری دارند.

اهرم: اهرم لورج (Leverage) به معامله‌گر اجازه می‌دهد تا چند برابر سرمایه خود، برای معاملات پول قرض کند. معامله‌گری با اهرم سود بیشتری دارد اما ریسک آن به مراتب بالاتر است.

سخن پایانی

در این مطلب از خانه‌ سرمایه به معرفی و بررسی صرافی‌های ارز دیجیتال پرداختیم. صرافی‌های کریپتوکارنسی از مفاهیم کلیدی و ستون‌های دنیای دارایی‌های دیجیتال هستند که معاملات ارزهای دیجیتال را بسیار از گذشته آسان‌تر کرده‌اند. این صرافی‌ها به دو نوع متمرکز و غیر متمرکز تقسیم می‌شدند که هر نوع خطرات و مزیت‌های خاص خود را دارد‌.

اگر قصد شما صرفاً خرید و سرمایه گذاری در ارز دیجیتال است، صرافی‌های متمرکز ایرانی برای شما بهترین انتخاب هستند. صرافی‌هایی مثل نوبیتکس و بیت پین، علاوه بر خرید و فروش ده‌ها ارز دیجیتال مختلف، خدماتی چون ابزار‌های معاملاتی پیشرفته، خدمات استکینگ، آکادمی آموزشی رایگان و پشتیبانی شبانه روزی در اختیار شما می‌گذارند و از اعتبار و امنیت بالایی برخوردارند. برای شما سفر سودمندی در دنیای ارزها آرزومندیم.

ادامه مطلب
مقایسه صرافی کوکوین و بای بیت؛ بهترین صرافی برای ایرانیان کدام است؟
مقایسه صرافی کوکوین و بای بیت؛...

صرافی کوکوین و صرافی بای بیت دو نام آشنا در صنعت بهترین صرافی های خارجی ارزهای دیجیتال هستند. احتمالاً معامله گرانی که به دنبال انتخاب یک پلتفرم معاملاتی امن، معتبر و قابل اعتماد هستند، با این دو صرافی روبه رو شده شده اند؛ زیرا ByBit و KuCoin دو صرافی بزرگ در صنعت ارزهای دیجیتال با میلیون ها کاربر هستند. هر دوی این پلتفرم ها علاوه بر امکانات معمول، پنل های معاملاتی پیشرفته ازجمله معاملات مشتقات با اهرم را نیز ارائه می دهند. بنابراین، اگر قصد دارید از میان کوکوین و بای بیت مناسب ترین پلتفرم را برای شروع فعالیت خود انتخاب کنید، لازم است این دو صرافی را از زوایای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید. در ادامۀ این مطلب، به مقایسه صرافی کوکوین و بای بیت خواهیم پرداخت.

معرفی صرافی کوکوین و بای بیت

صرافی Bybit یکی از برترین پلتفرم های معاملاتی صنعت ارزهای دیجیتال است. این صرافی در سال 2018 توسط گروهی سرشناس از بنیان گذاران راه اندازی شده است. Bybit با ارائۀ چندین ویژگی معاملاتی متنوع، موفق به جذب بیش از 15 میلیون کاربر شده است. ویژگی کپی تریدینگ یکی از بزرگ ترین نقاط قوت پنل معاملاتی صرافی Bybit است.

این ویژگی به تازگی راه اندازی شده و معاملۀ ارزهای دیجیتال را برای تمام معامله گران چه جدید و چه باتجربه آسان تر کرده است. با کمک این ویژگی، معامله گران می توانند از میان لیست معامله گران باتجربه، استراتژی موردنظر خود را انتخاب کرده و به طور خودکار استراتژی های معاملاتی را تقلید کنند.

معرفی صرافی کوکوین و بای بیت

KuCoin یکی از بزرگ ترین و شناخته شده ترین صرافی های ارزهای دیجیتال است که فعالیت خود را از سال 2017 آغاز کرده است. صرافی کوکوین نیز مانند صرافی بای بیت علاوه بر معاملات اسپات، از معاملات پیشرفته تر مانند معاملات آتی و فیوچرز پشتیبانی می کند. همچنین این صرافی، مجموعۀ گسترده ای از کوین ها و توکن های مختلف را برای معامله در اختیار کاربران قرار می دهد.

با وجود اینکه رابط کاربری کوکوین مناسب هر دو گروه از کاربران مبتدی و حرفه ای است، اما برخلاف صرافی بای بیت، هیچ گونه امکاناتی که از طریق آن ها فعالیت کاربران مبتدی آسان تر شود، در کوکوین ارائه نشده است. کوکوین به کاربران حرفه ای این امکان را می دهد تا از ربات معاملاتی رایگان این صرافی استفاده کنند. به این ترتیب، این امکان وجود دارد تا در رابطه با انواع معاملاتی که می خواهید انجام دهید، دستورالعمل هایی را در این ربات وارد کنید. با ارائۀ این دستورالعمل ها معاملات به صورت خودکار توسط ربات اجرا خواهند شد.

مقایسه سریع ویژگی های صرافی بای بیت و کوکوین

همانطورکه مشاهده کردید، دو پلتفرم بای بیت و کوکوین، از صرافی های معتبر و محبوب بازار ارزهای دیجیتال هستند. به این ترتیب، اگر بخواهید از میان این دو صرافی مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید، لازم است شرایط و نیازهای خود را نسبت به ویژگی ها و امکانات هر یک از این صرافی ها بسنجید. در جدول زیر، مهم ترین ویژگی های دو صرافی بای بیت و کوکوین آورده شده است.

ویژگی ها و امکانات صرافی صرافی کوکوین صرافی بای بیت
سال تأسیس 2017 2018
مقر اصلی سنگاپور، چین جزایر ویرجین، بریتانیا
آدرس وب سایت www.kucoin.com www.bybit.com
احراز هویت دارد دارد
سطح پشتیبانی از مشتریان خوب خوب
ارائه اکانت دمو دارد دارد
سهولت استفاده متوسط خوب
چت زنده دارد دارد
تعداد کاربران فعال 20 میلیون 15 میلیون
کوین های پشتیبانی شده بیش از 700 بیش از 280
توکن بومی صرافی KCS BIT
پشتیبانی از ارزهای فیات بله خیر
ابزارهای تجزیه و تحلیل دارد دارد
بازارهای پشتیبانی شده اسپات، فیوچرز، توکن های لوریج دار اسپات، فیوچرز، توکن های لوریج دار، قراردادهای معکوس، اختیارات
پشتیبانی از معاملات مارجین و فیوچرز دارد دارد
پشتیبانی از معاملات P2P
حداکثر میزان اهرم X8 X20
ارائه اپلیکیشن موبایل بله بله
میزان امنیت بسیار خوب عالی
پشتیانی از 2FA دارد دارد
ذخیره آفلاین دارایی ها دارد دارد
امنیت بیومتریک ندارد دارد
پشتیبانی از سوشال تریدینگ خیر خیر
پشتیبانی از کپی تریدینگ خیر بله
حداکثر میزان معامله روزانه N/A 100 هزار دلار
کارمزد برداشت 0.1 درصد 0.0005 BTC
کارمزد معاملات تا حداکثر 0.05 درصد 0.075 درصد
کارمزد واریز ندارد ندارد
کارمزد Maker 0.020درصد -0.025درصد
کارمزد Taker 0.060درصد 0.075درصد
پشتیبانی از مستر کارت دارد دارد
پشتیانی از واریز Wire دارد دارد
پشتیبانی از staking دارد دارد
حداقل میزان واریز ندارد ندارد

مقایسه امنیت صرافی بای بیت با صرافی کوکوین

هنگام انتخاب یک صرافی دیجیتالی، اولویت اول معامله گر باید بررسی سطح امنیت پلتفرم باید باشد؛ زیرا صرافی ها رمزنگاری از اصلی ترین هدف های حملات سایبری و هکرها بوده و این موضوع دارایی های کاربران را تهدید می کند. درنتیجه، توسعه دهندگان صرافی های رمزنگاری برای جلوگیری از این حملات باید سطوح بالایی از امنیت را برای کاربران خود فراهم کنند.

با وجود اینکه انتخاب یک صرافی امن نمی تواند به طور کامل تهدیدات ناشی از فضای کریپتو را از بین ببرد، اما با این حال می تواند تا حد زیادی امنیت دارایی شما را در برابر این تهدیدات مهیا کند. خوشبختانه هر دو صرافی Bybit و KuCoin امنیت کاربران خود را بسیار جدی می گیرند.

این دو صرافی، پروتکل های امنیتی پیشرفته ای مانند کیف پول های ذخیره سازی سرد و… را پیاده سازی کرده اند. با این حال، تفاوت عمدۀ میان این دو صرافی، این است که Bybit هرگز هک نشده است، درحالی که KuCoin در سال 2020 بر اثر یکی از بزرگ ترین حملات هک، 281 میلیون دلار از دست داد.

مقایسه امنیت صرافی بای بیت با صرافی کوکوین

مقایسه ساختار کارمزد صرافی بای بیت و صرافی کوکوین

یکی دیگر از مواردی که کاربران در هنگام انتخاب صرافی به آن توجه ویژه ای دارند، ساختار محاسبۀ کارمزد و میزان کارمزد دریافتی صرافی است. در نتیجه، پلتفرمی که برای خرید یا کریپتو انتخاب می کنید، باید ساختار کارمزد منصفانه و شفافی داشته باشد. میزان کارمزدی که توسط دو صرافی Bybit و KuCoin دریافت می شود، شفاف و رقابتی است.

جزئیات کارمزد دریافت شده توسط صرافی Bybit عبارتند از:

  • 075درصد کارمزد معامله برای خریداران بازار؛
  • -0.025درصد کارمزد معاملاتی برای بازارسازان؛
  • نرخ تأمین مالی 0.02درصد / -0.02درصد؛
  • 0005 هزینۀ برداشت BTC.

جزئیات کارمزد دریافت شده توسط KuCoin عبارتند از:

  • 1درصد کارمزد در هر معامله برای معاملات آتی؛
  • 09درصد تا 0.03درصد کارمزد بازارساز برای کاربران VIP؛
  • 1درصد تا 0.07درصد هزینۀ خریدار بازار برای کاربران VIP؛
  • 0005 هزینۀ برداشت BTC.

مقایسه سیستم پشتیبانی در صرافی بای بیت و کوکوین

دو صرافی بای بیت و کوکوین از نظر خدمات پشتیبانی مشتری در سطح مناسبی قرار دارند. هر دوی آن ها به صورت شبانه روزی خدمات مربوط به پشتیبانی از مشتریان را ارائه می دهند. سیستم پشتیبانی از مشتریان این دو صرافی، از تیم ها و نمایندگان باتجربه تشکیل شده است.

همچنین، هر دو پلتفرم از ویژگی چت زنده نیز پشتیبانی می کنند. این ویژگی به کاربران این امکان را می دهد تا سریعاً با نمایندگان پشتیبانی مشتری ارتباط برقرار کنند و بدون هیچ تأخیری، سؤالات و مشکلات خود را مطرح کرده و کمک دریافت کنند. با وجود اینکه خدمات پشتیبانی مشتریان در هر دو صرافی Bybit و KuCoin کم و بیش یکسان هستند، خدمات ارائه شده توسط صرافی Bybit نظرات بسیار بهتری را از جامعۀ رمزنگاری دریافت کرده است.

مقایسه سیستم پشتیبانی در صرافی بای بیت و کوکوین

مقایسه ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در صرافی بای بیت و کوکوین

هر چه تعداد ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در یک صرافی دیجیتالی بیش تر باشد، معاملات، انتخاب گسترده تری خواهند داشت. در نتیجه، پلتفرم هایی که علاوه بر کوین های محبوب و سرشناس، سایر کوین های معتبر را نیز پشتیبانی می کنند، این اطمینان خاطر را به شما می دهند که در انجام معاملات خود به چند کوین گران قیمت مانند BTC و ETH محدود نمی شوید.

هر دو صرافی کوکوین و بای بیت علاوه بر کوین های محبوب، سایر کوین های بازار را نیز جهت خرید و فروش در دسترس کاربران قرار می دهند. صرافی کوکوین بیش از 700 و صرافی بای بیت نیز بیش از 280 نوع کوین مختلف را پشتیبانی می کنند.

مقایسه روش های واریز در صرافی بای بیت و صرافی کوکوین

برای آنکه بتوانید در صرافی موردنظر فعالیت کرده و معامله انجام دهید، لازم است حساب کاربری خود را شارژ کنید. صرافی های رمزنگاری متمرکز همچون بای بیت و کوکوین، با ارائۀ کیف پول های دیجیتالی این امکان را به کاربران می دهند تا بخشی از دارایی رمزنگاری خود را از کیف پول دیجیتالی خود به کیف پول صرافی انتقال داده و به اصطلاح حساب خود را شارژ کنند. در این میان، برخی از صرافی ها مانند صرافی بای بیت علاوه بر واریز ارزهای دیجیتال، از طریق نقل و انتقال وایر یا کارت اعتباری امکان واریز ارزهای فیات را نیز فراهم کرده اند.

مقایسه روش های واریز در صرافی بای بیت و صرافی کوکوین

مقایسه ثبت نام و احراز هویت در دو صرافی بای بیت و کوکوین

ثبت نام و باز کردن حساب کاربری جدید در هر دو صرافی بای بیت و کوکوین بسیار سریع و با انجام چند مرحلۀ ساده انجام می شود. محدودیت های حساب کاربری و میزان امکانات ارائه شده در صرافی به سطح احراز هویت کاربران بستگی دارد.

  • احراز هویت صرافی بای بیت

صرافی بای بیت دارای سه سطح صفر، یک و دو جهت تأیید احراز هویت (KYC) است. معامله گرانی که در سطح صفر باشند، هنوز هیچ مرحله ای را جهت احراز هویت خود انجام نداده اند و فقط می توانند حداکثر روزانه  به میزان 5 بیت کوین از حساب خود برداشت کنند.

در سطح یک احراز هویت، لازم است معامله گران هویت خود را با ارائۀ مدارک هویتی رسمی اثبات کنند. پس از انجام این کار، محدودیت برداشت از حساب به 50 بیت کوین در روز افزایش می یابد. در نهایت، کاربران  سطح 2 احراز هویت، بالاترین سطح تأیید را دارند. این افراد علاوه بر موارد قبل، باید مدارک مربوط به اثبات آدرس محل سکونت را ارائه دهند. افراد احراز هویت شده در سطح دو می توانند روزانه تا 200 بیت کوین برداشت کنند.

  • احراز هویت صرافی کوکوین

در صرافی کوکوین نیز بسته به سطوح تأیید هویت، محدودیت هایی برای حساب کاربران تعیین می شود. مانند Bybit، کوکوین نیز دارای سه سطح احراز هویت KYC است: سطح تأیید نشده،  سطح KYC1 و سطح  KYC2.

معامله گرانی که در سطح تأیید نشده باشند، به صورت روزانه حداکثر تا 1 BTC می توانند برداشت کرده و تا 400 دلار در روز معامله انجام دهند. همچنین در سطح KYC1، این امکان برای معامله گران فراهم شده تا به صورت روزانه تا 1BTC در روز برداشت کرده و  تا 2000 دلار معامله انجام دهند. در نهایت، معامله گران KYC2، با کسب بالاترین سطح تأیید صرافی کوکوین می توانند روزانه تا 200 بیت کوین برداشت کرده و 100000 دلار معامله انجام دهند.

مقایسه ثبت نام و احراز هویت در دو صرافی بای بیت و کوکوین

مقایسه رابط کاربری صرافی کوکوین و صرافی بای بیت

به طور کلی، هر دو صرافی Bybit و KuCoin با ارائۀ رابط کاربری ساده و قابل درک گزینۀ مناسبی برای کاربران مبتدی هستند. در نتیجه، نه تنها کاربران حرفه ای و باتجربه بلکه کاربران تازه وارد نیز می توانند از ابزارها و امکانات این دو پلتفرم بهره مند شوند. با این حال، Bybit شرایطی را فراهم کرده تا تجربۀ کاربری و انجام معاملات برای کاربران مبتدی ساده تر از صرافی کوکوین باشد.

  • رابط کاربری صرافی بای بیت

به عنوان مثال، صرافی بای بیت از طریق ارائه دهندگان شخص ثالث، کاتالوگ های مفصلی از ابزارهای معاملاتی همچون  TradingView و CoinGecko در دسترس کاربران قرار داده است. این امر به بهبود تجربۀ کاربری افراد کمک ویژه ای کرده است. همچنین، کاربران می توانند مطابق با ترجیحات خود تنظیمات مربوط به رابط کاربری صرافی را شخصی سازی کنند.

  • رابط کاربری صرافی کوکوین

صرافی کوکوین نیز با ارائۀ یک رابط کاربری بصری کار را برای کاربران آسان کرده است. از این رو، اکثر معامله گران در طی چند روز اول، بر تمام امکانات و پنل های صرافی مسلط خواهند شد. تمام نمودارها و شاخص های موجود در کوکوین از طریق لیبل های واضح به راحتی برای کاربران قابل شناسایی هستند. علاوه بر این، معامله گران می توانند تنظیمات مختلف مربوط به رابط کاربری صرافی را مطابق با ترجیحات خود سفارشی کنند.

مقایسه رابط کاربری صرافی کوکوین و صرافی بای بیت

مقایسه امتیازات صرافی بای بیت و کوکوین

درنهایت، برای آنکه بتوانیم از میان دو صرافی بای بیت و کوکوین مناسب ترین پلتفرم را انتخاب کنیم، بهتر است هر یک از این دو صرافی را از نظر معیارهای مهمی که در جدول زیر آمده است، امتیازدهی و ارزیابی کنیم:

ویژگی و امکانات صرافی برتر
تعداد کشورهای پشتیبانی شده کوکوین
پذیرش ارز فیات و ارز دیجیتال بای بیت
معاملات مارجین لوریج دار بای بیت
حجم و انحلال معاملات برابر
کسب سود در کریپتو کوکوین
خرید و فروش NFTها بای بیت
رابط کاربری ساده کوکوین
پلتفرم معاملاتی کوکوین
کارمزد معاملات بای بیت
اپلیکیشن موبایلی بای بیت
سطح امنیت بای بیت
سطح پشتیبانی از مشتریان بای بیت

 

ادامه مطلب
صرافی کوینکس بهتره یا بینگ ایکس؟ بهترین برای کاربران ایرانی کدام است؟
صرافی کوینکس بهتره یا بینگ ایکس؟...

در حال حاضر، صرافی های بسیار متنوعی در بازار ارزهای دیجیتال در حال فعالیت هستند. تمام این صرافی ها با هدف ایجاد پلتفرمی جهت خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال طراحی و راه اندازی شده اند. در عین حال، این صرافی ها در جزئیاتی همچون تعداد کوین های پشتیبانی شده، میزان کارمزد، پشتیبانی از انواع روش های معاملاتی و سایر موارد این چنینی با یکدیگر متفاوت هستند.

به این ترتیب هر معامله گری با توجه به استراتژی سرمایه گذاری، شرایط و نیازهای خود می تواند میان صرافی های موجود، مناسب ترین گزینه را انتخاب کند. بر اساس آمار و ارقام موجود و امکانات و ویژگی های ارائه شده در این دو صرافی، می توان این طور نتیجه گرفت که صرافی بینگ ایکس نسبت به صرافی کوینکس جایگاه بهتری در میان کاربران سراسر جهان قرار دارد.

مقایسه صرافی کوینکس و بینگ ایکس

برای آنکه بتوان نسبت به دو صرافی کوینکس و بینگ ایکس دید بهتری پیدا کرد و انتخاب مناسبی داشت، لازم است این دو صرافی را از نظر امکانات و ویژگی های ارائه شده با یکدیگر مقایسه کنیم.

امکانات و ویژگی ها صرافی کوینکس / Coinex صرافی بینگ ایکس / Bingx
سال راه اندازی 2017 2018
مقر اصلی چین سنگاپور
آدرس وب سایت www.coinex.com/ bingx.com/en-us/
نوع صرافی متمرکز متمرکز
امکان فعالیت کاربران ایرانی + +
نیاز به احراز هویت کامل
رابط کاربری مناسب + +
پشتیبانی از ویندوز و مک +
پشتیبانی از آیفون و اندروید + +
ارزهای دیجیتال در دسترس بیش از 600 نوع کوین بیش از 500 نوع کوین
پشتیبانی از ارزهای فیات + +
پشتیبانی 24/7 + +
پشتیبانی از API + +
پشتیبانی از کپی تریدینگ +
پشتیبانی از معاملات مارجین + +
حداکثر اهرم 100 150
پشتیبانی از معاملات P2P +
سوشال تریدینگ +
کارمزد تیکر (taker) 0.20درصد 0.05درصد
کارمزد میکر (maker) 0.20درصد 0.02درصد
کارمزد واریز
کارمزد معاملات اسپات 0.2درصد 0.1درصد
کارمزد معاملات فیوچرز 0.05درصد 0.05درصد
پشتیبانی از بازار مشتقات + +
حجم معاملات 24 ساعت $22,564,906 $200,491,961
رتبه ترافیک 27857 7587
تعداد بازدیدکنندگان 2.3 میلیون 10.4 میلیون
سقف برداشت روزانه 10 هزار USD 50 هزار USD
پشتیبانی از زبان فارسی + +
تیم پشتیبانی فارسی + +
اتصال به تریدینگ ویو +
دمو تریدینگ +
پشتیبانی از ابزارهای معاملاتی فارکس +
رتبه بازار اسپات در کوین مارکت کپ 60 36
رتبه بازار معاملات مشتقات در کوین مارکت کپ 21 18

 

بررسی اعتبار صرافی بینگ ایکس و صرافی کوینکس

میزان اعتبار صرافی های دیجیتالی از مهم ترین مسائلی است که افراد در هنگام انتخاب پلتفرم معاملاتی به آن توجه می کنند. هر دو پلتفرم معاملاتی بینگ ایکس و کوینکس از صرافی های معتبر و محبوب در بازار کریپتوکارنسی هستند. معمولاً جهت بررسی اعتبار صرافی ها به عوامل مختلفی همچون حجم معاملات، رتبۀ صرافی در سایت Coinmarketcap، تعداد کاربران و پیشینۀ مدیران صرافی توجه می شود.

صرافی بینگ ایکس در سال 2018 در کشور سنگاپور راه اندازی شده است. نام و پیشینۀ بنیان گذاران این صرافی در دسترس عموم مردم قرار داشته و افراد می توانند با جست وجوی بیش تر، سابقۀ فعالیت این افراد را بررسی کنند. osh Lu یکی از بنیان گذاران این صرافی بوده و اطلاعات مربوط به فعالیت های کاری وی در پروفایل لینکدین هم موجود است. بر اساس اطلاعات موجود، صرافی بینگ ایکس در رتبۀ 47 سایت Coinmarketcap قرار دارد.

صرافی کوینکس در سال 2017 در کشور چین راه اندازی شده است. Haipo Yang، بنیانگذار و مدیر عامل CoinEx بوده و در موضوعات مربوط به CoinEx و توسعۀ آیندۀ صنعت کریپتو، شرکت دارد. بر اساس اطلاعات موجود، صرافی کوینکس در رتبۀ 66 سایت Coinmarketcap قرار دارد.

بررسی اعتبار صرافی بینگ ایکس و صرافی کوینکس

احراز هویت در صرافی بینگ ایکس و کوینکس

احراز هویت یکی از مهم ترین مراحل ثبت نام در بسیاری از صرافی های دیجیتالی است. اصولاً احراز هویت با هدف جلوگیری از پولشویی و تضمین مطابقت هویت کاربران با قوانین نظارتی تدوین شده است. در این صرافی ها تنها کاربرانی که مراحل احراز هویت را تکمیل کرده باشند، می توانند از امکانات پیشرفتۀ پلتفرم استفاده کنند.

در مقابل، صرافی های دیگری هستند که فعالیت در آن ها نیازی به انجام مراحل احراز هویت ندارد. از آنجایی که احراز هویت برای کاربران ساکن ایران با دشواری های زیادی مواجه است، این گروه از صرافی ها همچون صرافی بینگ ایکس و کوینکس، گزینۀ مناسب تری برای کاربران ایرانی به شمار می روند.

فعالیت کاربران ایرانی در صرافی کوینکس و بینگ ایکس

وجود تحریم های مالی ایران سبب شده فعالیت کاربران ایرانی در بسیاری از صرافی های دیجیتالی با محدودیت های زیادی مواجه شود. ممکن است در مواردی این محدودیت ها به حدی جدی شود که با شناسایی ایرانی بودن کاربر، ریسک مسدود شدن حساب کاربری و از دست رفتن دارایی وی افزایش پیدا کند.

در این میان، صرافی هایی هستند که بدون توجه به این تحریم ها، هیچ گونه محدودیتی برای فعالیت کاربران ایرانی اعمال نمی کنند. به این ترتیب، می توانید بدون محدودیت و خطر مسدود شدن حساب کاربری در صرافی های کوینکس و بینگ ایکس فعالیت کنید.

فعالیت کاربران ایرانی در صرافی کوینکس و بینگ ایکس

کارمزد دریافتی در صرافی کوینکس و بینگ ایکس

یکی دیگر از مواردی که در هنگام انتخاب صرافی معاملاتی اهمیت ویژه ای پیدا می کند، بحث میزان کارمزد دریافتی صرافی است. اصولاً صرافی ها بر اساس الگوریتم های مشخصی میزان کارمزد معاملات را محاسبه می کنند. معمولاً صرافی های دیجیتالی بر اساس نوع معامله، نوع کوین معاملاتی و سایر موارد این چنینی، کارمزد معاملات مشخص می کنند. در میان صرافی های موجود، هر دو صرافی کوینکس و بینگ ایکس کارمزد مناسبی را از کاربران دریافت می کنند.

 

ادامه مطلب
صرافی ارزهای دیجیتال
مقایسه بهترین صرافی‌ های ارز دیجیتال...

صرافی دیجیتال ایرانی بهتر یا خارجی؟ صرافی های دیجیتالی پلتفرم های معاملاتی آنلاین هستند که امکان خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال را فراهم می کنند. کاربران می توانند به صورت رایگان در این پلتفرم ها ثبت نام کرده و از خدمات متنوع آنها بهره‌مند شوند.

در سال‌های اخیر کارشناسان و توسعه‌دهندگان ایرانی با دریافت مجوزهای قانونی لازم موفق به طراحی و راه‌اندازی سایت‌های معاملات ارزهای دیجیتال شده اند. اما با این حال پلتفرم های ایرانی نسبت به رقبای خارجی خود ضعف ها و معایبی دارند که ممکن است برای معامله گران حرفه ای و باتجربه خوشایند نباشد.

اما با این حال، صرافی های ایرانی معتبر به خوبی نیاز و خواسته های کاربران تازه کار را برآورده می کنند. در نهایت، برای آنکه بتوانیم از میان صرافی های خارجی و ایرانی مناسب ترین گزینه را انتخاب کنیم باید فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشیم.

محدودیت های ثبت نام در صرافی های دیجیتالی

برای آنکه بتوانید از خدمات یک صرافی دیجیتالی استفاده کنید، ابتدا لازم است با ارائه اطلاعات خواسته شده مراحل ثبت نام را به طور کامل طی کنید. متأسفانه به دلیل شرایط سیاسی موجود، برخی از صرافی های محبوب و سرشناس خارجی مانند بایننس با مسدود کردن IP ایران، اجازه فعالیت کاربران ایرانی را نمی دهند.

با این حال صرافی های خارجی و معتبر دیگری همچون Bybit، kucoin و… هستند که فعالیت کاربران ایرانی را مجاز می دانند.  بدون نیاز به VPN یا VPS وارد وب سایت این صرافی ها شده و از خدمات آنها استفاده کنید. این موضوع برای صرافی های ایرانی مطرح نبوده و کاربران می توانند با ارائه مدارک هویتی خود و انجام مراحل ثبت نام در تمام صرافی های ایرانی فعالیت کنند. به هرحال باید در انتخاب یک صرافی دیجیتالی به اعتبار و محبوبیت آن توجه داشته باشید.

احراز هویت در صرافی های دیجیتالی

در صرافی های دیجیتالی متمرکز، احراز هویت یکی از فاکتورهای مهمی است که چگونگی دریافت خدمات صرافی بر اساس آن طبقه بندی می شود. این صرافی ها با پیروی از قوانین بین المللی مربوط به مبارزه با تأمین مالی تروریسم و با هدف افزایش امنیت صرافی، جلوگیری از انجام معاملات مشکوک و مبارزه با پولشویی، کاربران را به انجام مراحل احراز هویت ملزم می کنند.

صرافی های دیجیتالی سطوح احراز هویت متفاوتی دارند. در هر سطح از احراز هویت اطلاعات هویتی متفاوتی از کاربر دریافت می شود. به طور کلی سطوح مختلف احراز هویت از نظر حجم معاملات، حجم برداشت های روزانه، دسترسی به معاملات پیشرفته با یکدیگر تفاوت دارند.

به دلیل محدودیت های موجود، کاربران ایرانی امکان ارائه مدارک هویتی ایرانی را ندارند؛ بنابراین، افراد ساکن ایران نمی توانند در صرافی های خارجی احراز هویت کنند. با این حال همچنان در اکثر صرافی های خارجی افراد می توانند در سطح صفر کاربری یعنی سطحی که احراز هویت انجام نداده است، فعالیت کرده و از امکانات صرافی همچون تنوع کوین ها و نقدینگی بالا بهره مند شوند.

امکانات صرافی های ارزهای دیجیتال

در حال حاضر صرافی های دیجیتالی بسیار زیادی در حال فعالیت هستند، افراد می توانند بر اساس نیازها و شرایط خود انتخاب مناسبی از میان آنها داشته باشند. از طرفی، تنوع پلتفرم های معاملاتی سبب شده تا حفظ مشتریان و جذب افراد جدید به چالشی برای صرافی های دیجیتالی تبدیل شود. ازاین رو، صرافی های معتبر و حرفه ای همواره به دنبال ارائه امکانات جدید و جذاب تری هستند.

در این میان معمولاً صرافی های دیجیتالی خارجی نسبت به صرافی های ایرانی در ارائه امکانات جدید و رابطه کاربری مناسب پیشرو هستند. به عنوان مثال، پنل معاملاتی فیوچرز، معاملات اهرم دار، سوشال تریدینگ، کپی تریدینگ، ربات تریدینگ و… امکاناتی هستند که تنها در صرافی های خارجی یافت می شوند.

زبان پشتیبانی شده در صرافی های دیجیتالی

بازار ارزهای دیجیتال نیز درست مانند سایر بازارهای مالی و موضوعات تخصصی از کلمات، عبارات و اصطلاحات اختصاصی و تخصصی تشکیل شده است. برای آنکه بتوانید به درستی از امکانات صرافی استفاده کرده و معاملات خود را ثبت کنید، لازم است با این اصطلاحات آشنا باشید. از آنجایی که صرافی های خارجی از زبان فارسی پشتیبانی نمی کنند، باید حداقل با کلمات و اصطلاحات رایج انگلیسی آشنایی داشته باشید.

واریز و برداشت ارز فیات در صرافی های دیجیتالی

واریز و برداشت انواع ارزهای دیجیتال و استیبل کوین ها در تمام صرافی های دیجیتالی در دسترس کاربران قرار دارد. برخی صرافی ها برای بهبود رابط کاربری خود و سهولت کار معامله گران در وب سایت خود، گزینه ای را تحت عنوان واریز و برداشت ارز فیات اضافه کرده اند. بر اساس این روش، کاربران می توانند از طریق کارت اعتباری، سیستم wire و حساب بانکی، حساب کاربری صرافی خود با ارزهای فیات پشتیبانی شده شارژ کنند.

به دلیل عدم همکاری بانک های خارجی با بانک های ایرانی، این امکان برای کاربران ساکن ایران وجود ندارد، در نتیجه امکان واریز و برداشت ریالی یا دلاری برای کاربران ایرانی وجود ندارد. خوشبختانه صرافی های ایرانی از واریز و برداشت ریالی پشتیبانی می کنند؛ بنابراین، اگر بخواهید از طریق واریز ریالی اولین خرید رمز ارز خود را ثبت کنید، می توانید از طریق یک صرافی ایرانی اقدام کنید.

از کجا بفهمیم صرافی دیجیتالی قانونی و امن است؟

صرافی های دیجیتالی نیز مانند هر کسب و کار معتبر دیگر، باید پیش از هر چیزی مجوزهای لازم را از کشور مبدأ اخذ کنند. معمولاً اغلب صرافی های دیجیتالی خارجی در کشورهای همچون سنگاپور، مالت، آلمان، انگلیس، کانادا و… به صورت قانونی ثبت شده اند. پس از ثبت قانونی، صرافی ها موظف به انجام اقدامات لازم جهت حفاظت از دارایی های مشتریان خود خواهند شد.

صرافی های دیجیتالی معتبر همچون باینسس، کوکوین، بای بیت، کوینبیس، کراکن و… در یکی از کشورهایی که راه اندازی استارتاپ های مربوط به کریپیتوکارنسی در آنجا مجاز است، به عنوان یک کسب و کار قانونی ثبت شده اند. افراد می توانند با یک جستجوی ساده در گوگل به تیم توسعه، بنیانگذاران و سایر اطلاعات مربوط به صرافی دسترسی پیدا کنند.

صرافی های دیجیتالی قابل اعتماد برای حفظ امنیت مشتریان و حفاظت از دارایی های آنها استانداردها و ممیزی های امنیتی صنعت ارزهای دیجیتال را به سلامت طی می کنند. این صرافی ها  در تلاش هستند تا بستری مناسب و امن برای فعالیت کاربران خود ایجاد کنند.

چطور یک حساب ارز دیجیتال باز کنیم؟

باز کردن حساب در صرافی های ارز دیجیتال، از مراحل بسیار ساده و سریع تشکیل شده است. برای شروع ابتدا باید از صحت آدرس صرافی مورد نظر مطمئن شده و سپس از طریق منوی صفحه گزینه SIGN UP یا SIGN IN را پیدا کنید. در مراحل ثبت نام، اطلاعاتی همچون آدرس ایمیل یا شماره موبایل دریافت می شود. از آنجایی که در مراحل بعدی ثبت نام از طرف صرافی کد تأییدی برای شما ارسال می شود، باید از اطلاعات صحیح و در دسترس استفاده کنید.

صرافی ارزهای دیجیتال نیز مانند سایر پلتفرم های آنلاین، صفحه ای را به عنوان صفحه “مقررات، شرایط و ضوابط استفاده از خدمات صرافی”، طراحی می کنند. طبیعتاً کاربران باید قبل از استفاده از خدمات پلتفرم این صفحه را مطالعه کرده و با قوانین سایت آشنا شوند.

به عنوان مثال، ممکن است در شرایط خاصی صرافی فعالیت کاربر را غیرقانونی تلقی کرده و حساب وی را همراه با دارایی های موجود در آن، مسدود کند. شما می توانید به راحتی تنها با مطالعه این صفحه از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید. به همین دلیل در مراحل ثبت نام از شما خواسته می شود تا این صفحه را مطالعه کرده و تنها در صورت موافقت با قوانین صرافی، ثبت نام خود را تکمیل کنید.

نحوه انتخاب صرافی ارز دیجیتال

معامله گران با سطح آگاهی، اهداف، استراتژی معاملاتی و نیازهای بسیار متنوعی وارد بازار ارزهای دیجیتال می شوند. این تنوع باعث می شود تا افراد انتظارات متفاوتی از یک صرافی دیجیتالی داشته باشند. با این حال مواردی مانند امنیت، اعتبار، سرویس پشتیبانی مناسب، تعداد جفت ارزها، نقدینگی و… فاکتورهایی هستند که برای تمام معامله گران با هر سطح از تجربه و آگاهی اهمیت ویژه ای دارد. در هنگام انتخاب صرافی دیجیتالی پیش از هر چیزی به این موارد توجه کنید.

امنیت صرافی های ارزهای دیجیتال

حفظ امنیت دارایی کاربران یکی از عوامل مهم در انتخاب صرافی ارزهای دیجیتال است. صرافی هایی که در چارچوب استانداردهای امنیتی فعالیت کرده و دارایی کاربران را در کیف پول های سرد نگهداری می کنند، گزینه مناسب تری هستند. در کنار امنیت صرافی، با انجام چند اقدام ساده می توانید سطح امنیت حساب خود را افزایش دهید.

  1. اتصال به اینترنت امن و قابل اعتماد
  2. انتخاب رمز عبور پیچیده و سخت
  3. تغییر رمز عبور در بازه های زمانی مختلف
  4. فعال سازی تأیید دو مرحله ای
  5. انتقال حجم اصلی دارایی ها از کیف پول صرافی به یک کیف پول سرد

رابط کاربری صرافی های ارزهای دیجیتال

سادگی رابط کاربری یکی از مزیت های یک صرافی دیجیتالی است. صرافی هایی که رابط کاربری ساده و کاربرپسندی داشته باشند، امکانات و قابلیت های پلتفرم را در دسته بندی های قابل درک طبقه بندی کره و در اختیار کاربر قرار می دهند. به این ترتیب کاربر می تواند به سرعت و تنها با چند کلیک به صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کند. همچنین برخی صرافی ها همچون بایننس این امکان را به کاربران می دهند تا برخی تنظیمات را به دلخواه خود شخصی سازی کرده و تغییر دهند.

میزان کارمزد دریافتی در صرافی های ارزهای دیجیتال

صرافی های دیجیتالی متمرکز برای آنکه بتوانند هزینه های خود را تأمین کرده و به نحوی درآمدزایی داشته باشند، مبلغی را به عنوان کارمزد از مشتریان دریافت می کنند. این کارمزد شامل کارمزد معامله و برداشت دارایی از کیف پول صرافی می شود. در حالیکه در صرافی های غیرمتمرکز معامله گر تنها هزینه های مربوط به شبکه و هزینه های گاز را پرداخت می کند.

صرافی های دیجیتالی بر اساس الگوها و الگوریتم های مشخص میزان کارمزد معاملات کاربران را مشخص می کنند. در اکثر صرافی ها از دو طرف معامله یعنی فروشنده و خریدار کارمزد کسر می شود. از آنجایی که خریدار کوین به نقدینگی صرافی اضافه می کند نسبت به فروشنده کارمزد کمتری پرداخت می کند.

برخی دیگر از صرافی ها به جای استفاده از مدل maker-taker از مدلی تحت عنوان spread fees استفاده می کنند. بر اساس این مدل، با محاسبه تفاوت میان قیمت بازار یک رمز ارز و مبلغی که کاربر برای خرید یا فروش آن می پردازد، تعیین می شود.

تنوع کوین ها توکن های صرافی های دیجیتالی

در حال حاضر هزاران هزار رمز ارز مختلف در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد. اما تمام این کوین ها قابل اعتماد نبوده و ارزش معامله و سرمایه گذاری را ندارند. در این میان پروژه های آینده دار و قابل اعتمادی هستند که معامله گران به امید افزایش قیمت اقدام به حرید و سرمایه گذاری در آنها می کنند. اکثر صرافی های دیجیتالی خارجی، برخلاف صرافی های ایرانی، علاوه بر کوین های محبوب و سرشناس، از کوین های جدید و بسیار متنوعی پشتیبانی می کنند.

حجم معاملات در صرافی دیجیتالی

در یک تعریف ساده، مجموع قراردادها یا معاملات ثبت شده برای یک رمز ارز معاملاتی، توسط مفهومی تحت عنوان حجم معاملات (Trade Volume) نمایش داده می شود. از حجم معاملات به عنوان معیاری برای اندازه گیری قدرت بازار استفاده می شود. بازارهایی که حجم معاملات بالایی داشته باشند، روند سالم و پرقدرت تری دارند.

صرافی هایی که از محبوبیت بالایی برخوردار باشند، تعداد کاربران فعال بیشتری دارند. این موضوع سبب می شود تا معاملات ثبت شده توسط کاربران با سرعت بیشتری نهایی شود. در نتیجه در هنگام انتخاب پلتفرم معاملاتی مناسب، بهتر است؛ مانند سایر فاکتورهای بالا، به حجم معاملات صرافی نیز توجه داشته باشید.

دسترسی به صرافی دیجیتالی

یکی از مشکلات اساسی کاربران ایرانی در هنگام استفاده از خدمات برترین صرافی های دیجیتالی خارجی، محدودیت های دسترسی به صرافی است. در حالی که این محدودیت ها در هنگام استفاده از صرافی های ایرانی وجود ندارند.

اگر استفاده از صرافی های خارجی را به صرافی های ایرانی ترجیح می دهید، لازم است برای ورود به سایت صرافی از فیلترشکن و اینترنت پایدار و پرسرعت استفاده کنید. خوشبختانه تعدادی از صرافی های معتبر خارجی محدودیتی برای کاربران ایرانی اعمال نکرده اند. از آنجایی که ریسک قطعی اینترنت و فیلترشکن بسیار بالاست، برای جلوگیری از مسدود شدن حساب کاربری، در هنگام ثبت سفارش خرید و فروش، از اینترنت مطمئن استفاده کنید.

معرفی انواع صرافی های دیجیتالی

به طور کلی صرافی های دیجیتالی خارجی در دو گروه صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز قرار می گیرند. در حال حاضر تعداد صرافی های دیجیتالی متمرکز بسیار بیشتر از صرافی های غیرمتمرکز بوده و به دلایل مختلف اکثر افراد صرافی های متمرکز را به صرافی های غیرمتمرکز ترجیح می دهند. هر کدام از صرافی های دیجیتالی متمرکز و غیرمتمرکز از نظر امکانات و ویژگی ها تفاوت هایی باهم دارند که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم.

صرافی های متمرکز ارزهای دیجیتال (CEX)

صرافی های متمرکز به عنوان یک پلتفرم دیجیتالی آنلاین واسطه ای میان خریداران و فروشندگان انواع ارزهای دیجیتال هستند. این صرافی ها فعالیت قانونی داشته و با دریافت مجوزهای لازم به عنوان یک کسب و کار در یک کشور مشخص ثبت می شود. تیم توسعه دهنده، نام بنیان گذاران و آدرس دفتر اصلی این صرافی ها مشخص بوده و در دسترس عموم قرار دارد.

فعالیت در صرافی های متمرکز نیازمند انجام مراحل ثبت نام و احراز هویت است. در نتیجه هویت کاربران در هنگام معامله کاملاً مشخص است. صرافی های دیجیتالی متمرکز رابط کاربری ساده تری داشته و از کیف پول های دیجیتالی و ارزهای فیات پشتیبانی می کنند.

صرافی های غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال (DEX)

در صرافی های دیجیتالی غیرمتمرکز، خریداران و فروشندگان ارزهای دیجیتال به طور مستقیم با یکدیگر وارد معامله می شوند. در واقع صرافی های غیرمتمرکز شرایطی را فراهم می کنند تا معاملات همتا به همتا بسیار راحت انجام شود. اما از آنجایی که صرافی های غیرمتمرکز محبوبیت کمتری میان کاربران دارند، میزان نقدینگی آنها نسبت به صرافی های متمرکز بسیار کمتر است.

افراد می توانند بدون نیاز به انجام مراحل ثبت نام یا ارائه مدارک هویتی خود، در صرافی های غیرمتمرکز فعالیت کنند. در نتیجه معاملات انجام شده در این صرافی های به صورت کاملاً ناشناس انجام می شود. صرافی های غیرمتمرکز برخلاف صرافی های متمرکز کیف پول اختصاصی ندارند. در نتیجه باید قبل از شروع معامله کیف پول دیجیتالی خود را به صرافی متصل کنید.

کارمزد معاملات در صرافی های ارز دیجیتال

در اکثر صرافی های دیجیتالی خارجی و ایرانی، کارمزد معاملات درصدی ثابت از مقدار کوین معامله شده است. الگوریتم محاسبه کارمزد معاملات صرافی ها به گونه ای طراحی شده تا هر چه حجم معامله بزرگ تر باشد، میزان کارمزد دریافتی کمتر شود. در واقع این الگوریتم افراد به انجام معاملات بزرگ تر تشویق می کند. معمولاً کارمزدی که توسط اکثر صرافی های خارجی دریافت می شود، از 0.1 درصد تا 0.2 درصد متغیر است.

کارمزد برداشت صرافی های دیجیتالی

صرافی های کریپتو برای آنگه بتوانند درآمدی کسب کرده و در این صنعت ماندگار شوند، به عنوان واسطه ی انجام تراکنش ها، کارمزد دریافت می کنند. به همین دلیل معمولاً درصد کمی از هر تراکنش با هدف کسب درآمد، به حساب صرافی واریز می شود. از این جهت حفظ کاربران در پلتفرم و کسب درآمد از طریق معاملات آنها می تواند به یک هدف مهم برای توسعه دهندگان صرافی تبدیل شود.

زمانی که کاربری بخواهد دارایی های خود را از کیف پول صرافی به یک کیف پول دیجیتالی دیگر انتقال داده یا کوین های خود را به ارز فیات تبدیل کند، مبلغی به عنوان کارمزد از حساب وی کسر می شود. در نتیجه می توان گفت، طراحی کارمزد برداشت، یکی از استراتژی هایی است که با هدف نگه داشتن مشتریان در صرافی طراحی شده است.

سایر هزینه های دریافتی در صرافی های ارزهای دیجیتال

صرافی هایی که علاوه بر روش های معاملاتی معمول، از استراتژی های سرمایه گذاری پیشرفته تر همچون معاملات مارجین، فیوچرز، خدمات خرید و فروش سریع و… نیز پشتیبانی می کنند، علاوه بر کارمزدهای رایج، هزینه های اضافه تری را از کاربران دریافت می کنند.

رتبه بندی صرافی ها بر اساس فاکتورهای زیر انجام می شود

  • پشتیبانی از روش های معاملاتی متنوع
  • پشتیبانی از قابلیت های متنوع همچون: (اپلیکیشن، ربات تریدینگ، استیکینگ و سوشال تریدینگ، کپی تریدینگ و…)
  • تعداد بازدیدهای ماهانه صرافی
  • سطح کارمزدها
  • تعداد ارزهای پشتیبانی شده
  • حجم معاملات صرافی
  • ارائه اپلیکیشن برای سیستم عامل های اندروید و iOS
  • حجم نقدینگی صرافی
  • تعداد جفت ارزهای پشتیبانی شده
  • چگونگی انجام فرایند احراز هویت
  • کیفیت سرویس دهی API
ادامه مطلب
ش
احراز هویت دو عاملی صرافی ها...

بدون شک تابه حال نام احراز هویت دو عاملی (2fa code) زیاد به گوشتان خورده است. اما احراز هویت دو عاملی به چه معناست؟ چه کاربردی دارد؟ کجا به کار ما می آید؟ کاربرد آن در ارزهای دیجیتال چیست؟ و چگونه می توان تایید هویت دو عاملی یا همان 2FA را انجام داد؟ رابطه 2FA و امنیت صرافی ها چیست؟ و… همگی سؤالاتی هستند که با شنیدن نام تایید هویت دو مرحله ای و زمانیکه نیاز به استفاده از آن پیدا می کنید از ذهنتان عبور می کند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با احراز هویت دو مرحله ای، کاربرد آن، نحوه فعال سازی آن در یک نرم افزار و… آشنا کنیم.

بنابراین اگر شما نیز به دنبال راهی برای افزایش امنیت حساب های کاربری خود در نرم افزارها یا سایت های مختلف از جمله صرافی ها هستید و می خواهید با مزیت های 2FA و فعال سازی آن آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

احراز هویت دو عاملی یا 2fa code چیست؟

هنگامی که شما اقدام به ساخت یک اکانت در یک سایت یا یک نرم افزار می کنید، برای آن اکانت یک رمز عبور مشخص می کنید که این رمز عبور ممکن است بسیار ضعیف یا بسیار قوی باشد که میزان ضعیف و قوی بودن آن تأثیر زیادی بر امنیت اکانت شما خواهد داشت. اما آیا اگر یک رمز بسیار سخت و قوی برای حساب کاربری خود تعیین کنیم دیگر امکان هک کردن آن توسط هکرها وجود ندارد؟

در پاسخ باید گفت که حتی اگر قوی ترین رمز عبور را برای حساب کاربری خود انتخاب کنید امکان هک شدن حسابتان توسط هکرها وجود دارد، زیرا هکرهای زیادی هستند که روش هایی مختلف برای شکستن رمزهای بسیار قوی را نیز پیدا می کنند.

اینجاست که پای احراز هویت دو مرحله ای به میان می آید تا از به وجودآمدن این مشکلات جلوگیری کند. اگر به کیف پول های ارز دیجیتال یا ثبت نام در صرافی ها دقت کرده باشید، معتبرترین آن ها برای بالابردن امنیت حساب شما از ویژگی تایید هویت دو مرحله ای یا همان “Two_Factor Authentication” برای نرم افزار یا سایت خود استفاده می کنند.

با استفاده از کد 2FA، امنیت اکانت شما افزایش یافته و قدرت نفوذ هکرها بسیار زیاد کاهش می یابد. برخی نرم افزارها یا سایت ها علاوه بر رمز عبور برای وارد شدن به یک حساب کاربری مرحله ای دیگر برای بالابردن امنیت حساب، نظیر تأیید ایمیل، فرستادن کد به صورت پیامک، تماس صوتی و… را از دارنده آن حساب می خواهند که پس از تأیید آن مرحله کاربر اجازه استفاده از حساب کاربری خود را دارد.

به مرحله ای که پس از واردکردن رمز عبور باید برای وارد شدن به اکانت از آن عبور کرد احراز هویت دو مرحله یا تایید هویت دو مرحله یا 2FA گفته می شود.

احراز هویت دو عاملی

تایید هویت دو مرحله ای چگونه انجام می شود؟

در خصوص روش احراز هویت دو عاملی باید گفت که هر نرم افزار یا سایت روش خاص خود را برای 2FA مشخص می کند، اما یکی از رایج ترین این روش ها استفاده از رمز دوم (2fa code) است که آن را به ایمیل یا شماره تلفن همراه  شما می فرستند تا پس از تأیید وارد حساب کاربری خود شوید.

نحوه فعال سازی تایید هویت دو عاملی

پس از فعال سازی یا همان ساخت اکانت در یک نرم افزار یا سایت با مراجعه به بخش تنظیمات در پروفایل خود و سپس ورود به بخش امنیت در صورت داشتن ویژگی two-factor authentication در آن سایت یا نرم افزار، می توانید آن گزینه را فعال کنید.

از پرکاربردترین روش های فعال سازی 2FA که در نرم افزارها و سایت های مختلف از آن ها استفاده می شود، روش های زیر است:

  1. ارسال پیامک به صورت رمز دوم
  2. ارسال ایمیل تأیید
  3. تماس صوتی
  4. ارسال کد بر روی صفحه گوشی که با آن حساب کاربری تان را فعال کرده اید
  5. دانلود یک نرم افزار دیگر و دریافت رمز یکبار مصرف (مانند اپلیکیشن صرافی بایننس که برای تایید آن نیاز است که از نرم افزار ” Google Athenticator ” تایید دو عاملی خود را فعال کنید.)
  6. ایجاد پرسش (به عنوان مثال نام شهر محل تولد، نام حیوان مورد علاقه، و…)
  7. تایید دو مرحله ای با انتخاب رمز دلخواه

سرنوشت حساب کاربری پس از فعال سازی ویژگی 2FA

همان طور که گفتیم برای احراز هویت دو مرحله ای روش های مختلفی وجود دارد و هر نرم افزار و یا هر سایت با صلاح دید خود از صورت های مختلف آن استفاده کرده و آن را در نرم افزار یا سایت موردنظر خود پیاده سازی می کنند. پس از فعال سازی کد احراز هویت دو عاملی یا همان 2FA، ازآن پس هنگام ورود به اکانت خود طبق نحوه احراز هویتی که سایت تأیید کرده است باید عمل کنید تا در صورت تطابق و نداشتن هیچ مشکل دیگر به راحتی وارد حساب کاربری خود شوید.

احراز هویت دو عاملی

ضرورت فعال کردن 2fa code چیست؟

سؤالی که ممکن است در ذهن بسیاری از افراد پیش آید این است که آیا واقعاً با وجود داشتن رمز عبور احراز هویت دو مرحله ای در تمامی سایت ها یا نرم افزارها لازم است؟ در پاسخ باید گفت که احراز هویت دو عاملی در زمانی که اطلاعات مهمی از شما وجود دارد که در صورت هک شدن باعث شود تا اطلاعات شخصی شما، سرمایه شما و… به دست افراد سودجو افتاد وجود 2FA ضروری است.

این مسئله تا آنجا اهمیت خود را نشان داده است که حتی بانک های داخل کشور هم برای انتقال مبالغ نیز تنها با عبور از این مرحله به شما اجازه انتقال وجه را می دهند. حال تصور کنید که شما در یک صرافی حساب کاربری خود را ایجاد کرده اید یا نرم افزار کیف پول ارزهای رمزنگاری خود را بر روی تلفن همراه یا کامپیوتر شخصیتان نصب کرده اید.

زمانی که شما در بستر اینترنت مشغول فعالیت هستید در معرض خطرات حمله هکرها قرار دارید، حال تصور کنید که در صورت عدم وجود 2FA چه اتفاقی ممکن است برای حساب شما و سرمایه داخل کیف پول شما افتد وقتی در زمینه ارزهای دیجیتال هیچ گونه فرایند محافظت از کلاهبرداری یا بازیابی وجوه سرقت شده وجود ندارد؟

با این وجود تنها راه شما برای محافظت از سرمایه و حساب هایتان استفاده از احراز هویت دو مرحله ای است تا با امنیت کامل و خیال آسوده بتوانید در بستر اینترنت فعالیت کرده و کسب درآمد کنید.

احراز هویت دو عاملی

احراز هویت دو عاملی صرافی ها​ چگونه انجام می شود؟

هنگامی که شما تصمیم به شروع فعالیت در زمینه بورس یا ارزهای دیجیتال می کنید بدون شک نیاز به انتخاب یک صرافی، یک کیف پول و یا یک استخر استخراج دارید و پس از انتخاب این موارد شما ملزم به ثبت نام در سایت و ایجاد حساب کاربری هستید.

با ایجاد حساب کاربری هکرهای زیادی هستند که ممکن است حتی اگر سخت ترین رمز عبور را برای حساب خود تعریف کنید اقدام به هک کردن آن کنند و هیچ راهی برای جلوگیری از هک شدن وجود ندارد جز فعال سازی ویژگی تایید هویت دو مرحله ای.

اما سوالی که پیش می آید این است که آیا تمامی صرافی ها و کیف پول های ارز دیجیتال از قابلیت 2FA برخوردار هستند؟

در پاسخ باید گفت که در حال حاضر تمامی صرافی های معتبر و کیف پول های رسمی از این ویژگی برخوردار هستند، اما با این وجود هنوز هم سایت های صرافی و نرم افزارهای مرتبط در این زمینه وجود دارد که مجهز به این ویژگی نیستند.

بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم که همیشه صرافی و کیف پولی را انتخاب کنید که ویژگی two-factor authentication را داشته باشد تا شما بلافاصله پس از ایجاد حساب کاربریتان بتوانید از بخش تنظیمات اقدام به فعال سازی آن کنید و از شر کلاهبرداران اینترنتی در امان باشید.

هک کردن 2fa code امکان پذیر است؟

درست است که تایید دو مرحله ای تا حد زیادی امنیت حساب شما را بالا می برد و کمتر هکری پیدا می شود که بتواند اقدام به هک کردن 2FA کند اما با این حال پس از تایید هویت دو عاملی نباید بیخیال امنیت حسابمان شویم. در ادامه به بررسی چندین روش مشاهده شده ای که هکرها با استفاده از آن به هک کردن احراز هویت دو عاملی می کنند، می پردازیم:

  1. پیاده سازی مهندسی اجتماعی
  2. در صورت ساده بودن رمز عبور اولیه امکان کرک یا حدس زدن رمز تایید دو مرحله ای برای آن ها فراهم می شود.

روش پیاده سازی مهندسی اجتماعی برای هک احراز هویت دو مرحله ای

مهندسی اجتماعی به فراهم کردن راه هایی مانند حمله فیشینگ گفته می شود که از این طریق شما را گول بزنند به گونه ای که بدون اینکه بخواهید یا متوجه شوید اطلاعات خود را فاش کنید.

بنابراین حتی اگر رمز عبور اولیه شما بسیار قدرتمند باشد و یا تایید دو مرحله ای شما بسیار قوی و مطمئن باشد باز هم باید حواستان به راه هایی مثل مهندسی اجتماعی که ناخواسته شما را به دام می اندازد باشد.

روش کرک در هک کردن احراز هویت دو عاملی

کرک کردن یا حدس زدن دیگر راهی است که هکرها از آن استفاده می کنند تا بتوانند اکانت شما را در سایت های صرافی یا نرم افزارها هک کنند. اما چگونه این اتفاق می افتد؟ زمانی که شما چه در مرحله انتخاب رمز اولیه خود و چه در مرحله تایید هویت دو عاملی (اگر از شما بخواهد که رمزی دیگر غیر از رمز اولیه برای مرحله دوم تعیین کنید) رمز انتخابی شما قوی نباشد امکان کرک کردن یا حدس زدن آن برای هکران فراهم خواهد شد.

احراز هویت دو عاملی

تایید هویت دو مرحله ای و درخواست ایمیل

در صورتیکه هنگام فعال سازی احراز هویت دو عاملی از شما درخواست ایمیل شد، دقت کنید که آدرس ایمیلی را وارد کنید که در دسترستان باشد تا در صورت فراموشی رمز عبور اولیه یا رزمر عبور تایید دو مرحله ای خود با انتخاب درخواست بازنشانی از طریق ایمیل بتوانید از طریق ایمیلی که برایتان ارسال می شود به بازیابی کد 2FA خود بپردازید و وارد حساب کاربری تان شوید.

هشدار! دقت کنید که رمز عبوری که برای ایمیل خود انتخاب می کنید از امنیت بالایی برخوردار باشد تا هکرها نتوانند از طریق هک کردن ایمل شما وارد حساب کاربریتان شوند.

امن ترین رمز عبور کدام است؟

امن ترین رمز عبور، رمز عبوری است که شامل حروف بزرگ، گوچک، اعداد و نشانه ها باشد. برای اطمینان بیشتر می توانید از رمزهای رندوم سایت ها انتخاب کنید و با تغییر اندکی در آنها از آن به عنوان رمز عبور خود در ایمیل، حساب کاربری و… استفاده کنید.

سخن آخر!

در این مقاله شما را با احراز هویت دو عاملی، تفاوت آن با رمز عبور اولیه و دلیل ضرورت آن آشنا کردیم. همچنین به معرفی راه های مختلف برای تایید هویت دو مرحله ای پرداختیم و رایج ترین روش های آن را بیان کردیم.

در پایان به این نتیجه رسیدیم که داشتن ویژگی 2FA یکی از قابلیت های ضروری برای یک سایت یا نرم افزار است که پس از ورود به حساب کاربری فعال سازی آن ضروری است زیرا در صورت هک شدن توسط هکرها ممکن است تمامی سرمایه خود را از دست دهید.

همچنین همان طور که گفتیم احراز هویت دو مرحله ای یا همان 2FA راه های مختلفی دارد و شما می توانید با توجه به نوع برنامه و سایتی که در آن حساب کاربری خود را ایجاد کرده اید مناسب ترین روش را با توجه به شرایطی که پیش رویتان است انتخاب کنید و طبق دستورالعمل های برنامه پیش بروید.

اما در خصوص امن ترین روش در بین روش های بیان شده در این مقاله که امکان هک کردن حساب کاربری را تقریباً به صفر می رساند روش استفاده از یک نرم افزار دیگر برای فعال سازی تایید هویت دو عاملی است، روشی که صرافی بایننس که یکی از صرافی های معتبر در جهان است با استفاده از نرم افزار “Google Athenticator” انجام می دهد. بنابراین اگر برای احراز هویت دو مرحله ای در یک سایت یا نرم افزار روش های مختلفی پیش روی شما بود که یکی از این روش ها تایید هویت دو مرحله ای از طریق اپلیکیشن دیگر بود، پیشنهاد ما به شما انتخاب این گزینه است تا راه را تا 95 درصد برای ورود هکران به حساب کاربریتان ببندید.

سوالات متداول

با استفاده از کد 2FA، امنیت اکانت شما افزایش یافته و قدرت نفوذ هکرها بسیار زیاد کاهش می یابد. برخی نرم افزارها یا سایت ها علاوه بر رمز عبور برای وارد شدن به یک حساب کاربری مرحله ای دیگر برای بالابردن امنیت حساب، نظیر تأیید ایمیل، فرستادن کد به صورت پیامک، تماس صوتی و… را از دارنده آن حساب می خواهند که پس از تأیید آن مرحله کاربر اجازه استفاده از حساب کاربری خود را دارد.

Google Authenticator کدهای «راستی آزمایی دومرحله ای» در تلفنتان ایجاد می کند.اگر برای احراز هویت دو مرحله ای در یک سایت یا نرم افزار روش های مختلفی پیش روی شما بود که یکی از این روش ها تایید هویت دو مرحله ای از طریق اپلیکیشن دیگر بود، پیشنهاد ما به شما انتخاب این گزینه است تا راه را تا 95 درصد برای ورود هکران به حساب کاربریتان ببندید.

ادامه مطلب
صرافی غیر متمرکز
صرافی غیر متمرکز چیست و چه...

صرافی ها نقشی کلیدی در بازارهای ارز دیجیتال دارند. نکته ای که باید به آن توجه داشت، این است که بیشتر صرافی های موجود متمرکز هستند؛ درحالی که ذات ارزهای دیجیتال غیر متمرکز است. وقتی سیستم های معاملاتی متمرکز باشند، امکان دسترسی به دارایی استفاده کنندگان وجود دارد. حتی ممکن است حساب شما مسدود شود. اینجا همان نقطه ای است که اهمیت صرافی غیر متمرکز نمایان می شود. این روزها، مدام به تعداد صرافی های غیر متمرکز افزوده می شود؛ بنابراین بد نیست در این مطلب با ماهیت و ویژگی های این نوع صرافی ها آشنا شوید. یک صرافی غیر متمرکز، بستری را فراهم می کند تا شما بی واسطه و به سهولت معامله کنید و امنیت بالایی در دارایی های خود داشته باشید.

تفاوت صرافی متمرکز و غیر متمرکز

شما می توانید ارزهای مختلف را بدون محدودیت و فارغ از ملیت داد و ستد کنید. در این میان توجه داشته باشید که سیستم معاملاتی از بلاک چین و قراردادهای هوشمند به منظور حذف واسطه ها استفاده می کند. این همان مزیتی است که کاربران را به این نوع صرافی ها سوق می دهد. همچنین شما می توانید با استفاده از موجودی کیف پولتان معامله کنید و الزامی برای واریز رمز ارز به کیف پول ندارید. ویژگی دیگر، امنیت این صرافی ها و مصون بودن از هک و سرقت است. ماهیت کدنویسی صرافی غیرمتمرکز هیچ ناامنی ای به دنبال ندارد. همچنین نیازی نیست همه اطلاعات شخصی و مهم را در اختیار این نوع صرافی ها قرار بدهید، بلکه تنها به کیف پول متصل شوید و از معامله لذت ببرید.

یکی از معایب این صرافی ها این است که دکس ها همه رمز ارزها را پشتیبانی نمی کنند. صرافی های محبوبی با این ویژگی وجود دارند که کم وبیش نام آن ها را شنیده اید. صرافی بایننس و کوین بیس از این دسته هستند، اما تعداد این صرافی ها روزبه روز در حال افزایش است و شما تنها مجبور به استفاده از بایننس نخواهید بود، اما نکته مهم تضاد ویژگی این صرافی ها با تعاریف رایج است؛ برای مثال، در تعریف عنوان شد که شما می توانید فارغ از ملیت از این نوع صرافی ها استفاده کنید، اما در بایننس این موضوع صحت ندارد و کاربران ساکن ایران به سهولت امکان دسترسی به بایننس را ندارند.

نحوه کار صرافی غیر متمرکز

پیش از اینکه با نحوه کار این نوع صرافی ها آشنا شویم، نخست باید بدانیم قرارداد هوشمند چیست. قرارداد هوشمند نرم افزاری است که یک یا چند دستور خاص را در شرایطی ویژه اجرا می کند. این قرارداد روی بلاک چین پیاده شده و اجرای آن قطعی است. فرق این قراردادها با قراردادهای عادی در این است که در قراردادهای هوشمند هیچ عاملی نمی تواند مانع اجرا و توقف آن شود و عملکرد آن ها به صورت خودکار است؛ بنابراین می توان از این قراردادها در حالتی استفاده کرد که می خواهیم پروژه ای تا ابد کار کند و مانعی برای آن وجود نداشته باشد. به این پروژه ها یا برنامه های غیر متمرکز Daap می گویند. در برخی صرافی ها از قرارداد هوشمند برای تأمین نقدینگی استفاده می شود. به این صورت که افراد مشارکت کننده دارایی های خود را به اشتراک می گذارند و معامله گران از آن نقدینگی استفاده می کنند و بهره خوبی نصیب طرفین می شود. در حال حاضر، اتریوم بزرگ ترین میزبان صرافی های غیرمتمرکز است.

نقاط قوت صرافی های غیر متمرکز

صرافی غیر متمرکز

1) کنترل دارایی ها

صرافی های غیر متمرکز یا  DEXها، برخلاف صرافی های متمرکز ارز دیجیتال، دارایی های شما را کنترل نمی کنند. هیچ نهادی وجود ندارد که همه ارزهای دیجیتال موجود در صرافی را در کیف پول خود نگهداری کند؛ بنابراین تنها کاربر می تواند دارایی های خود را مدیریت و آن را به روشی غیرمتمرکز ذخیره کند. با این ویژگی خطر از بین رفتن دارایی افراد کاهش می یابد.

2) احراز هویت

شما برای فعالیت در این صرافی ها تنها به یک کیف پول ارز دیجیتال نیاز دارید. درواقع این همه ماهیت صرافی را نشان می دهد و شما را ترغیب می کند در آن ثبت نام کنید. مؤسسان این صرافی ها مدعی هستند که از نرم افزار متن باز استفاده می کنند و مسئولیتی در قبال کاربران و دارایی های آن ها ندارند؛ بنابراین این افراد به این شیوه از مشکلاتی مانند شناخت مشتری و قوانین ضد پول شویی اجتناب می کنند. فعالیت در این صرافی ها به احراز هویت و ارائه مدارک شناسایی نیاز ندارد و حریم خصوصی افراد کاملاً رعایت می شود.

3) امنیت بیشتر

در سال های اخیر، صرافی های متمرکز بارها هک شده اند. درواقع هکرها روزانه در کمین آسیب زدن به این صرافی ها هستند، اما یک صرافی غیر متمرکز بر شبکه ای از کامپیوترها راه اندازی شده که حمله هکرها به آن دشوارتر است. احتمال نفوذ به این صرافی ها و شکست آن ها بسیار پایین است و این امر سبب می شود صرافی های غیرمتمرکز بسیار امن تر باشند.

4) متن باز بودن

کدهای یک صرافی غیرمتمرکز و همچنین کدهای قرارداد هوشمند به صورت متن باز بوده که در اختیار کاربران قرار می گیرد تا همه بتوانند کدهای آن را مطالعه و سازوکار آن را بیاموزند؛ پس می توان گفت شفافیت در این صرافی ها بالاست. همین شفافیت سبب اعتماد کاربران می شود. اگر شما روند و سازوکار فعالیت یک صرافی را ندانید، نمی توانید به آن اعتماد کنید؛ پس این نکته نیز می تواند در زمره مزیت های صرافی غیرمتمرکز باشد.

5) محدودیت نداشتن در خرید و فروش ارز دیجیتال

در صرافی های غیر متمرکز هیچ سقفی برای مبادله ارزهای خود ندارید. در برخی صرافی های متمرکز، اگر اکانت خود را تأیید نکرده باشید یا فرایند احراز هویت را پشت سر نگذاشته باشید، تا سقف محدودی می توانید برداشت رمز ارز انجام بدهید؛ درحالی که در صرافی های غیر متمرکز چنین حالتی وجود ندارد و شما هیچ محدودیتی برای خرید و فروش، سفارش و واریز و برداشت رمز ارز ندارید.

معایب صرافی غیرمتمرکز

پس از اشاره به مزایای این صرافی ها باید توجه داشت که این صرافی ها معایبی نیز دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم:

1) نبود ضمانتی برای اشتباهات کاربر

مسئولیت هرگونه اشتباهی در معامله و نقل و انتقال برگشت ناپذیر بوده و بر عهده کاربر است؛ به عبارت دیگر، این صرافی ها ضمانتی برای دارایی های شما ندارند. ویژگی بی واسطه بودن مانند شمشیر دو لبه است. در ادامه با خطرات آن آشنا می شویم.

2) سرعت تراکنش و مبلغ کارمزد

یکی از مهم ترین مشکلات این صرافی ها سرعت و کارمزد تراکنش ها در بلاک چین است؛ به عبارت دیگر کاربر در این صرافی ها باید تراکنش خود را بر شبکه ای مانند اتریوم انجام دهد و اگر شبکه شلوغ باشد، مستلزم وقت و هزینه کارمزد بسیار است و به صرفه نخواهد بود.

3) حجم معاملات

نکته دیگر این است که حجم معاملات این صرافی ها پایین تر از نوع متمرکز است. این ویژگی می تواند برخی کاربران را از کارکردن با آن منصرف کند. حجم پایین معاملات می تواند روند معاملات را کندتر و تطابق آن را دشوارتر کند.

4) پشتیبانی نکردن از همه ارزهای دیجیتال

این صرافی ها همه ارزهای دیجیتال را پشتیبانی نمی کنند و بیشتر این صرافی ها از شبکه اتریوم استفاده می کنند. درواقع شما ناچار هستید اتریوم و توکن های مرتبط با آن را تبدیل کنید؛ البته این موضوع نوعی از محدودیت را برای شما ایجاد می کند که در صرافی متمرکز وجود ندارد.

5) ابزارهای ترید

استفاده از صرافی های غیر متمرکز برای تریدرهای حرفه ای حق انتخاب زیادی ارائه نمی دهد؛ زیرا گزینه های ترید پیشرفته در بیشتر این صرافی ها وجود ندارد. استفاده از سفارش های رایج در میان تریدرها و معاملات الگوریتمی در محیط های غیرمتمرکز دشوار است.

6 تا از محبوب ترین صرافی های غیر متمرکز

در ادامه برخی از محبوب ترین صرافی های غیر متمرکز معرفی شده اند:

صرافی غیر متمرکز

1. صرافی بایننس

این صرافی در سال 2019 راه اندازی شد. از مهم ترین مزیت های صرافی بایننس در مقایسه با مدل های مشابه آن کارمزد پایین و امنیت بالای آن است. صرافی غیرمتمرکز بایننس برای معاملاتی که در این پلتفرم انجام می شود، کارمزد ناچیز 1/0 درصدی دریافت می کند. متأسفانه کشورهای تحریم شده از جمله ایران نمی توانند از خدمات این صرافی استفاده کنند. اگرچه برخی کاربران با تغییر آی پی از این صرافی استفاده می کنند، به صورت قانونی و از مسیرهای متداول، امکان فعالیت در این صرافی وجود ندارد. کاربران آمریکایی هم امکان انجام معاملات در این صرافی را ندارند؛ بنابراین حتی اگر شما به حساب این صرافی دسترسی پیدا کنید، امکان مسدودی حساب به دلیل تحریم بودن و هک شدن زیاد است.

2. صرافی یونی سواپ

یونی سواپ بر پایه بلاک چین اتریوم ساخته شده است. به کمک این صرافی تنها با چند گام ساده می توانید اتریوم و توکن های ERC-20 خود را با قراردادهای هوشمند مبادله کنید. مبلغ کارمزد در این صرافی 3/0 درصد است که به شکل اتریوم و توکن ERC-20  پرداخت می شود؛ به عبارت دیگر در این صرافی می توانید بین اتر و توکن های مختلف  ERC-20مبادله داشته باشید. همچنین استخر نقدینگی در این صرافی وجود دارد که برای بهره بیشتر کاربران و ارتباط معامله گران و دارندگان دارایی فراهم شده است.

3. صرافی کایبر سواپ

این صرافی یکی از محبوب ترین صرافی های نسل جدید است که روی بلاک چین اتریوم فعالیت می کند و روی راپستن Ropsten (شبکه آزمایشی) نیز فعال است. این صرافی مانند همه صرافی های غیرمتمرکز از قراردادهای هوشمند استفاده می کند. همچنین از ذخایر پویا بهره می گیرد تا تأمین نقدینگی به خوبی صورت بگیرد و خدمات ارزان تر ارائه شود.

4. وان اینچ

وان اینچ ترکیبی از چندین صرافی غیرمتمرکز است. ثبت سفارش های محدود و تنوع توکن در این صرافی موجود است. نکته جالب توجه سیستم چند صرافی غیرمتمرکز در قالب یک پلتفرم است. با وجود این ویژگی کارمزد معاملات با توجه صرافی های موردنظر محاسبه می شود.

5. بیسکیو

این صرافی امکان معامله ارزهای دیجیتال را با ارزهای رایج (فیات) فراهم می کند و مجهز به نرم افزار متن باز برای رایانه های شخصی است. همچنین برای استفاده از این صرافی به احراز هویت و ارائه اطلاعات شخصی نیازی نیست. نکته منفی این صرافی سرعت پایین تراکنش هاست. با وجود حجم معاملات بسیار کم و سرعت پایین می توان گفت بیسکیو یکی از غیرمتمرکزترین صرافی های دنیا محسوب می شود.

6. بنکور

سازوکار منحصر به فرد بنکور جالب توجه است. در این صرافی، کاربران می توانند توکن های ERC-20 خود را با توکن های اسمارت (Smart، توکن اصلی شبکه بنکور) معامله کنند. همچنین دارندگان این توکن ها می توانند اسمارت های خود را با دیگر توکن های مبتنی بر ERC-20 معامله کنند. با استفاده از قراردادهای هوشمند امکان تبادل هرگونه توکن ERC-20 در پلتفرم وجود دارد. یکی از ویژگی های بنکور افزایش نقدینگی توکن ها با ارزش بازار کم است.

7. بالانسر

این صرافی که روزبه روز به جم معاملات آن افزوده می شود، در سال 2020 افتتاح شد. بالانسر را می توان پلتفرمی دارای استخر نقدینگی و قابلیت مدیریت سرمایه گذاری دانست. در این صرافی نیز می توان اتریوم و توکن های مبتنی بر آن را معامله کرد.

8. آی دی اکس

صرافی IDEX یا «صرافی دارایی های غیرمتمرکز اتریوم» از جمله جدیدترین صرافی های غیر متمرکز است که محبوبیت بسیاری داشته و شباهت های فراوانی با صرافی اتر دلتا دارد. درواقع می توان گفت این صرافی نوعی پلتفرم همتا به همتا برای تبادل توکن های  ERC20است. شما می توانید در این صرافی سپرده گذاری ارزی هم انجام بدهید که ویژگی منحصربه فردی بوده و کمتر دیده شده است. درنهایت می توان گفت امکانات و سازوکار آی دی اکس شبیه صرافی های دیگر است.

سخن آخر

به این فهرست می توان موارد بسیاری را افزود، اما مهم ترین ویژگی صرافی های متمرکز این است که در آن ها کنترل دارایی افراد به صرافی واگذار می شود که این امر می تواند از راه های مختلف برای کاربران مسئله ساز شود.

ادامه مطلب