سلام به نخبگان عزیز خانه سرمایه ، یکی دیگر از مقالاتی مکمل دوره نخبگان بورس خانه سرمایه را با هم می خوانیم
فهرست این مقاله
- ۱ ایا این جمله ها را شنیده اید ؟
- ۲ این افراد دچار چه مشکلی هستند!؟
- ۳ فرااعتمادی به دو قسم تقسیم می شود: فرااعتمادی در پیش بینی و فرااعتمادی به اطمینان.
- ۴ شکل زیر به طنز نگاهی به این موضوع دارد
- ۵ یک مثال فرا اعتمادی در بازار بورس ایران
- ۶ فرا اعتماد ها درست لحظه ای که فکرش را نمی کنند ضربه می خورند ( فیلم طنز)
- ۷ کلام آخر با نخبگان بورس خانه سرمایه در مورد این مطلب
ایا این جمله ها را شنیده اید ؟
مطمئن باش این سهم حرف نداره ، کلی پروژه داره ….
این سهم فوق العادست چون … و حتی …. تازه توی مجمعش … حداقل دو برابر میشه تا سال دیگه!
این سهم را بخر بذار کنار و مطمئن باش حرف نداره !
عالیه ، اصلا می خوام روی تک سهم فقط این سهم بخرم….
یا دیده اید که افرادی با اعتماد به نفس ۱۰۰% از خود و پیش بینی خود صحبت کنند.
اگر جمله های بالا را از کسی شنیدید احتمالا فرد دچار مشکلی و اشتباه رفتاری بزرگی است که هم خودش را روزی بدبخت خواهد کرد و هم بسیاری از اطرافیانش را! در ادامه بررسی کنیم این مشکل رفتاری چیست ، تا نه خودمان دچار آن شویم و نه از افرادی که این مشکل را دارند لطمه ببینیم.
این افراد دچار چه مشکلی هستند!؟
یکی از اشتباهاتی که افراد زیادی(سرمایه گذار و غیرسرمایه گذار) با آن روبرو می شوند ، فرااعتمادی (over confidence) یا اعتماد بیش از حد است.
فرا اعتمادی یا اعتماد بیش از حد به خود در بیان کلی می تواند به عنوان یک اعتقاد بی اساس در مورد توانایی های فرد خلاصه شود و این مفهوم نشان می دهد افراد هم در مورد توانایی های خود در پیش بینی و هم در مورد دقت اطلاعاتی که در اختیار آنها قرار می گیرد براوردی بیش از اندازه دارند و رویدادهای مدنظر خود را حتمی می دانند. به طور خلاصه می توان گفت که اغلب مردم خود را از آنچه واقعا هستند باهوش تر می پندارند و بر این باورند که اطلاعات بهتری نیز در اختیار دارند. به عنوان مثال وقتی خبر محرمانه ای را از یک مشاور مالی بشنوند و یا مطلبی را در اینترنت بخوانند بلافاصله آمادگی دارند تا بر اساس مزیت اطلاعاتی خود عمل کنند مثلاً در مورد یک سرمایه گذاری به سرعت تصمیم گیری می کنند.
وقتی خبر محرمانه ای را از یک مشاور مالی بشنوند و یا مطلبی را در اینترنت بخوانند بلافاصله آمادگی دارند تا بر اساس مزیت اطلاعاتی خود عمل کنند مثلاً در مورد یک سرمایه گذاری به سرعت تصمیم گیری می کنند.
فرااعتمادی به دو قسم تقسیم می شود: فرااعتمادی در پیش بینی و فرااعتمادی به اطمینان.
فرااعتمادی در پیش بینی ها همانطور که در نامش پیداست یعنی افراد به پیش بینی های خود بیش از حد اطمینان دارند به عنوان مثال سرمایه گذاران هنگام پیش بینی سود شرکت ها به پیش بینی خود بیش از اندازه اطمینان دارند که با انحراف بسیار اندکی رخ دهد و یا مثلا وقتی ارزش یک سهم را برآورد می کنند درصد انحراف بسیار پایینی را برای ارزش پیش بینی سهم خود مدنظر دارند و ریسک از دست دادن اصل سرمایه خود را هنگام سرمایه گذاری در آن سهم کمتر از واقع بیان می کنند.
اما افرادی که دچار سوگیری فرااعتمادی به اطمینان هستند در مورد قضاوت های خود خیلی مطمئن هستند. اصولاً افراد تمایل دارند که اعتماد زیادی به صحت و دقت قضاوت های خود داشته باشند. مثلاً برای تصمیم گیری سرمایه گذاری در یک شرکت خاص اغلب انتظار زیان را نادیده می گیرند و بعدا در صورتی که شرکت عملکرد ضعیفی داشته باشد احساس تعجب یا نارضایتی می کنند. این گونه افراد معمولا معاملات پرحجمی را انجام می دهند و صاحب پرتفوهایی می شوند که به اندازه کافی متنوع نیست.
در ادامه به چهار نوع رفتاری که با سوگیری فرااعتمادی می تواند به سرمایه گذار صدمه بزند اشاره می کنیم:
- سرمایه گذاری که بیش از حد مطمئن است توانایی های خود را در ارزیابی سهام یک شرکت به عنوان یک سوژه سرمایه گذاری بیش از حد تخمین می زند در نتیجه آنها اطلاعات منفی را که به طور طبیعی علامت هشدار دهنده ای مبنی بر اینکه خرید سهام نباید صورت گیرد و یا اگر خریداری شده باید بفروش برسد را نادیده می گیرند.
- سرمایه گذاران بیش از حد مطمئن در نتیجه این باور که آنها اطلاعات ویژه ای در اختیار دارند(که دیگران ندارند) معاملات پرحجمی را انجام می دهند. تجربه نشان می دهد که انجام معاملات زیاد در بلندمدت غالباً منجر به بازدهی ضعیف می گردد.
- سرماسه گذاران بیش از حد مطمئن عملکرد تاریخی عملکرد تاریخی سرمایه گذاری های خود را نمی دانند و یا به آن اهمیت نمی دهند لذا ممکن است ریسگ از دست دادن اصل سرمایه خود را کمتر از واقع برآورد کنند و در نتیجه معمولاً عملکرد ضعیف و غیرمنتظره پرتفوی در انتظار آنان است.
- سرمایه گذاران بیش از حد مطمئن، پرتفوهای غیرمتنوعی را در اختیار دارند از این رو بدون یک تغییر متناسب در ظرفیت ریسک پذیری، ریسک بیشتری را تحمل می کنند. این سرمایه گذاران حتی اغلب نمی دانند که آنها ریسکی بیشتر از آنچه که ظرفیت و تحمل آن را دارند تقبل کرده اند.
شکل زیر به طنز نگاهی به این موضوع دارد
یک مثال فرا اعتمادی در بازار بورس ایران
اگر مثالی را بخواهیم در مورد فرااعتمادی در بازار بورس ایران ذکر کنیم می توان به شرکت نفت ایرانول(با نماد شرانل) اشاره نمود. در سال ۱۳۹۳ به خصوص نیمه دوم سال با کاهش قیمت جهانی نفت بسیاری از فعالان بازار معتقد بودند از آنجایی که کاهش قیمت نفت منجر به کاهش قیمت مواد اولیه شرکت و به تبع آن کاهش بهای تمام شده می شد سود ۳۰۰۰ ریالی برآوردی شرکت را حدوداً ۴۵۰۰ ریال و حتی بیشتر برآورد می کردند و بر تحقق این مقدار در پایان سال اطمینان داشتند. آن زمان که قیمت هر سهم نفت ایرانول ۱۲۰۰۰ ریال بود قیمت های ۱۸۰۰۰- ۲۰۰۰۰ ریال ارزش این سهم برآورد می شد که در پایان سال شرکت علی رغم اینکه شرکت حتی سود برآوردی خود را نتوانست محقق نماید به قیمت های برآورد شده توسط تحلیل گران نیز نرسید.(بیشترین قیمت ۱۵۵۰۰ ریال بود و تا ۱۰۰۰۰ ریال هم پایین آمد).
در بخشی از کتاب ۱۰ شاه کلید بزرگان بورس علی صابریان ( انتشارات آراد ) در فصلی به این موضوع اینگونه پرداخته می شود که افراد در بازار بورس به چهار گروه تقسیم می شوند و گروه چهارم گروه خطرناک این بازار هستند از آنها به شدت بترسید ، این گروه همان افراد با اعتماد به نفسی هستند که نمی دانند که نمی دانند اشاره می کند و شعر زیر نیز از ابن یمین بسیار جالب به این موضوع اشاره می کند.
آن کس که بداند و بداند که بداند اسب شرف از گنبد گردون بجهاند
آن کس که بداند و نداند که بداند بیدار کنیدش که بسی خفته نماند
آن کس که نداند و بداند که نداند لنگان خرک خویش به منزل برساند
آن کس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابداالدهر بماند
فرا اعتماد ها درست لحظه ای که فکرش را نمی کنند ضربه می خورند ( فیلم طنز)
در آخر هم برای انتقال بهتر حس فرا اعتمادی چون فیلمی در زمینه بازار بورس وجود نداشت فیلمی با این مضمون ولی در حوزه دیگر قرار دادیم تا ببینید . فرا اعتماد ها درست لحظه ای که فکرش را نمی کنند ضربه می خورند
[download id=”5488″]
کلام آخر با نخبگان بورس خانه سرمایه در مورد این مطلب
نخبگان عزیز خانه سرمایه یادتان باشد مدیران حرفه ای سرمایه گذاری که دسترسی به بهترین گزارش ها و اطلاعات دست اول دارند هر روز با بازار بورس و اتفاقات آن درگیرند و تلاش می کنند. بهترین مدیران صندوق های سرمایه گذاری هم می دانند که هر روز در بازار با چالش های جدیدی روبه رو هستند و باید با تکنیک های مختلف سرمایه گذاری هر روز با آنها دست و پنجه نرم کنند . فقط افراد با اعتماد به نفس کاذب و ساده فکر می کنند بازار جایی ساده است که می توانند یک تصمیم مطمئن بگیرند ، خرید کنند ، استراحت کنند تا به سود برسند !
[content type=”page” name=”nokhbeganrestrict”]
عنوان مطالب : از این فرد در بازار بورس بترسید!
لینک مطلب : https://khanesarmaye.com/?p=5478
چطور با تخفیف کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال ثبت نام کنیم؟
نام صرافی | تخفیف کارمزد | IP خارج از ایران | لینک ثبت نام |
---|---|---|---|
![]() |
دارد | نیاز دارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز دارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
توجه: با وجود اینکه دو صرافی کوینکس و کوکوین هر دو فعلا بدون نیاز به تغییر IP فعالیت میکنند اما بهتر است برای امنیت بیشتر از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.
برای ورود به صرافی کوینکس حتما باید با IP خارج از ایران وارد شوید.
- منظور از اقتصاد رفتاری چیست و چگونه میتوان در بورس از آن استفاده کرد؟
- لاک پشت در مقابل خرگوش؛ استعاره ای از معامله گری
- سرمایه گذاری کلاغی در بازار بورس
- سرمایه گذار گوسفند کیست؟
- بازارهای مالی، ترس و طمع، سه ضلع مثلث ثروت یا ورشکستگی؟!
- رفتار گله ای (گروهی) در بازار بورس
- بازیچه این موجود در بازار بورس نشوید + فیلم طنز
- از این فرد در بازار بورس بترسید!
- غرور در بورس دشمن شماره یک سرمایه گذاران
- هوش هیجانی چه تاثیری در بورس و معاملات ما دارد؟
- ۵ کاری که نباید در زمان رکود اقتصادی انجام داد!
- پانیک سل یا فروش وحشت زده (Panic Sell) چیست؟
سپااس از شماا عالی و کامل بود…
سلام برای اموزش صفرتاصد بورس چکارباید بکنم لطفا راهنمایی کنید سپاس
با سلام دوست عزیز
از این مطلب شروع کنید